Internationale hackathon moet slimme oplossingen genereren voor ouderenzorg

De hackathon ‘Zorg voor Ouderen’ is van start. Drie teams van creatieve ICT-ers uit Nederland en India gaan aan de slag met uitdagingen die zijn bedacht door mensen die bij zorg in de wijken zelf tegen problemen aanliepen. Het doel is om creatieve ICT-oplossingen te zoeken voor het zo lang mogelijk zelfstandig laten wonen van ouderen. De teams hebben tot vrijdag 7 oktober om de beste ideeën te bedenken voor  3 uitdagingen. Op vrijdag presenteren de teams hun oplossingen aan een vakjury.

Tijdens de hackathon zoeken de teams oplossingen voor :
1. Ouderen en sociale isolatie
De uitdaging: hoe kan sociale isolatie bij ouderen worden voorkomen en hoe kunnen ouderen worden geholpen die geen contact meer hebben met de buitenwereld?
2. Betekenis van ouderen in de samenleving
De uitdaging: Hoe kan de kennis en kunde van ouderen via een actieve dialoog worden erkend en hoe kan het een volwaardige plaats terugkrijgen in de samenleving?
3. Ouderen betrekken bij voorzieningen en activiteiten
De uitdaging: Op welke wijze kun je ouderen het beste informeren over de activiteiten en diensten die voor hen beschikbaar zijn?
De oplossingen van de teams worden gepresenteerd op de derde editie van de zorginnovatiebijeenkomst op 7 oktober. Meer informatie.
Bron: Den Haag
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen