‘Je moet van mensen houden om een goede dokter te zijn’

Array
Na meer dan 10.000 dotterprocedures neemt cardioloog dr. Jacques Koolen vandaag afscheid van het Catharina Ziekenhuis. De gedreven cardioloog werkt sinds 1992 in het ziekenhuis. “Ik kwam toen de heuvel op lopen en wist: hier wil ik het grootste en beste hartcentrum van de Benelux neerzetten.” Het Hart- en vaatcentrum dat hem toen voor ogen stond, is dit jaar ook daadwerkelijk geopend.

state-of-the-art centrum

In mei om precies te zijn, opende het nieuwe Hart- en vaatcentrum aan de voorkant van het Catharina Ziekenhuis; een state-of-the-art centrum waar de patiënt centraal staat. En waar volgens de nieuwste behandeltechnieken patiënten met hart- en vaatproblemen worden geholpen.

Afscheid Koolen

Vandaag neemt Koolen afscheid van zijn collega’s en artsen uit binnen- en buitenland tijdens een symposium in het Evoluon in Eindhoven. Het Eindhovens Dagblad interviewde de bevlogen cardioloog. “Ik bereid elke procedure goed voor. Het moet perfect zijn, dus geen routine. Ik weet wel hoe de procedure zal verlopen, maar voor de patiënt is het bijna altijd de eerste keer. Daarom moet je jezelf in de patiënt verplaatsen, die vol spanning zit. Je moet vooral van mensen houden om een goede dokter te zijn.”

Bron: CzE

Recente artikelen