Kwaliteit ambulante behandeling bij Parlan de Praktijk voldoende

0
601

De Inspectie Jeugdzorg heeft onderzoek gedaan bij de ambulante behandeling van Parlan de Praktijk. De inspectie oordeelt dat de kwaliteit van de uitvoering van de jeugdhulp van Parlan de Praktijk voldoende is.

In juli 2016 bezocht de inspectie Parlan de Praktijk met als doel te bepalen in hoeverre Parlan de Praktijk ervoor zorgt dat kinderen verantwoorde hulp krijgen. Het onderzoek is uitgevoerd aan de hand van het toetsingskader ‘Verantwoorde hulp voor jeugd’. Parlan de Praktijk voldoet aan alle 15 criteria. Ze voert haar werkwijze weloverwogen en kwalitatief goed uit. Sterke punten ziet de inspectie op de onderdelen ‘integrale en gezinsgericht werkwijze’ en de ‘interne kwaliteitsbewaking’.

Sinds 1 april 2015 is Stichting de Praktijk (GGZ en LVB-zorg) onderdeel van Parlan Jeugdhulp (jeugd- en opvoedhulp). Samen vormen zij nu Parlan de Praktijk. Parlan de Praktijk biedt hiermee geïntegreerde GGZ-hulp voor de regio Noord-Holland Noord en is een gespecialiseerde aanbieder in de poliklinische en ambulante kinder- en jeugdpsychiatrie. Parlan de Praktijk biedt behandeling aan jongeren tot 23 jaar met een normale tot zwakke begaafdheid. Naast de uitvoering van diagnostiek en behandeling op de locatie, biedt Parlan de Praktijk ook behandeling aan in de thuissituatie. Het uitgangspunt is ‘zo snel als kan, zo zorgvuldig mogelijk’.

Onderzoek naar de kwaliteit van de ambulante behandeling van De Praktijk (onderdeel van Parlan)

Bron: IGZ

Vorig artikelDe handen ineen op Wereld Trombose Dag
Volgend artikelSterk verband tussen stresshormoon en obesitas kinderen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.