Noordhoff Health maakt leren met NFC chips en QR code mogelijk

0
585
In samenwerking met het Landsteiner Instituut introduceert Noordhoff Health software, waarmee medische apparatuur aan de PulseWeb leeromgeving van ziekenhuizen en zorgorganisaties gekoppeld kan worden via NFC chips en QR codes.

Door apparatuur te voorzien van een NFC chip of QR code, kunnen medewerkers direct naar de juiste e-learning cursussen, manuals en toetsen worden geleid. De medewerker scant de code of chip met een mobiele telefoon of tablet. De code opent vervolgens een e-learning cursus, een handleiding, een toets of een registratiepagina in de leeromgeving. Medewerkers hoeven hierdoor niet meer uit hun werkproces te worden gehaald om te kunnen leren. De werkdruk wordt hiermee verlaagd en het geleerde beklijft veel beter, omdat de lesstof direct in de praktijksituatie wordt aangeboden.

Jaco van der Worp, opleidingsadviseur bij het Landsteiner instituut en medebedenker van deze toepassing:

“Onze medewerkers zijn verplicht om aantoonbaar bekwaam te zijn op alle medische apparatuur die ze gebruiken. Vaak komt er een leverancier langs en traint de dan aanwezige medewerkers. Dat geeft veel onnodig tijdverlies en garandeert geen goed geschoolde mensen. Nu kunnen onze mensen direct, in de praktijk en als de behoefte er is, hun kennis van deze apparatuur op peil brengen en houden door het scannen van de QR code op het apparaat. We geven hiermee vorm aan leren op de werkplek, verhogen de kwaliteit van onze zorg en verlagen de werkdruk.”

Jeroen Krouwels, innovatiemanager bij Noordhoff Health:

“We streven, in co-creatie met onze klanten, naar efficiëntie bij het leren. Naast training op de werkplek hebben we met deze toepassing ook gezorgd dat bijvoorbeeld aanwezigheidsregistratie met QR codes gedaan kan worden. Docenten hangen een QR code in de klas en deelnemers scannen deze bij binnenkomst. Daarmee helpen we zowel de medewerker als de afdeling opleidingen en de docenten om zich nog meer te concentreren op de inhoud en niet op het proces.”

Over Noordhoff Health

Noordhoff Health stelt zich ten doel producten en diensten te leveren gericht op het voortdurend ontwikkelen en bijhouden van kennis en competenties, zodat studenten en medewerkers in de zorg aantoonbaar bekwaam worden én blijven. Om aan deze missie te voldoen geeft Noordhoff Health niet alleen antwoord op de directe educatieve vraagstukken van vandaag, maar denkt Noordhoff Health actief en betrokken mee in de organisatie van leren en de ontwikkeling daarvan op de lange termijn.

Over Landsteiner Instituut

Het Landsteiner Instituut is verbonden aan het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda en het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) te Den Haag en Leidschendam. De drie pijlers van het instituut zijn opleiding, ontwikkeling van medewerkers en wetenschappelijk onderzoek. In de regio werkt het Landsteiner Instituut nauw samen met vele onderwijsinstellingen en leerhuizen/opleidingsafdelingen van collega ziekenhuizen. Het Landsteiner Instituut zorgt voor gekwalificeerde medewerkers, staat voor talentontwikkeling en bevordert professionaliteit.

Bron: Noordhoff Health