Personele krapte op Spoedeisende Hulp afdelingen Franciscus Gasthuis & Vlietland

Array

Voor Franciscus Gasthuis & Vlietland betekent het tot onze spijt dat wij op korte termijn de continuïteit voor beide SEH-afdelingen in Rotterdam én in Schiedam niet kunnen garanderen. Om de best mogelijke continuïteit te kunnen bieden zijn wij genoodzaakt om ’s nachts de beschikbare capaciteit te concentreren op de SEH level 2 van Franciscus Gasthuis te Rotterdam. Dit betekent dat de SEH Franciscus Vlietland te maken krijgt met een (tijdelijke) nachtelijke sluiting per 1 november 2016.

Spoedopvang

Kinderen die komen voor de kinderarts kunnen wel op elk moment (24/7) terecht in Franciscus Vlietland. Vanzelfsprekend is opschaling bij (externe) calamiteiten en rampen voor beide locaties gegarandeerd.

De noodmaatregelen zijn overlegd met de GHOR, de ambulancedienst en de huisartsen. Ook wordt er nauw afgestemd met de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord (HAP), zodat deze noodmaatregel optimaal kan worden opgevangen.
Werving personeel op SEH

Op dit moment spannen wij ons nog steeds in om nieuw personeel te werven voor de Spoedeisende Hulp. De gehele regio kampt echter met grote personele krapte op het gebied van Spoedeisende Hulp. Ook landelijk is de krapte op SEH’s dermate nijpend dat het Capaciteitsorgaan onlangs besloten heeft de landelijke opleidingscapaciteit voor SEH/IC/CCU-verpleegkundigen drastisch te verhogen, om daarmee het gebrek aan gespecialiseerd personeel het hoofd te bieden.

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen