‘Liefde met voorbedachte rade’ ofwel een ode aan mantelzorgers

Array

De zorg staat momenteel in het middelpunt van de belangstelling. Gaat het niet over de kosten, dan wel over onvoldoende zorg in de zorginstellingen. Nochtans draait alles om de miljoenen mantelzorgers, die dag-in, dag-uit klaar staan om ouderen een mooie levensavond te bezorgen.

Op 10 november 2016 wordt de Dag van de Mantelzorg gehouden. Een perfect moment om op die dag het boek ‘Liefde met voorbedachte rade’ uit te brengen. Auteur is de arts-journalist Jos Benders, die de ervaring die hij opdeed met het verzorgen van zijn moeder heeft aangegrepen om indringend de periode te beschrijven, die vijf jaar in beslag heeft genomen.

Liefdevolle zorg

Moeder Toos was 96 jaar toen Jos Benders de zorg met een groep van een tiental mantelzorgers op zich heeft genomen. Door de liefdevolle zorg van die groep lukt het om haar in de thuissituatie te laten, al lijkt het soms op overleven. Het geluk en de tevredenheid die Toos uitstraalt, werkt als vitamine voor de mantelzorgers.unnamed

Kort nadat Toos 101 jaar is geworden roept de natuur haar definitief terug. Vredig en voldaan. Jos Benders: ,,Een intensieve maar oh zo mooie periode werd afgesloten. Het boek vormt een ode aan mantelzorgers en biedt een waardevolle stimulans, voor allen die in eenzelfde primordiale relatie met ouders komen te vertoeven’’.

De uitgave met een voorwoord van Mart Smeets en een nagedachtenis van mr. Dries van Agt, is met fundraising tot stand gekomen.

Liefde met voorbedachte rade
ISBN: 978-94-91354-61-8
gebonden in harde band
Prijs € 14,95

De officiële boekpresentatie is donderdag 10 november om 19.30 uur in Boekhandel Dominicanen, Dominicanenkerkstraat 1, 6211 CZ Maastricht (bij Vrijthof).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen