VGZ en SHO Centra voor medische diagnostiek sluiten meerjarencontract

Array

SHO, actief in Oost- en Midden-Nederland en sinds 2015 in toenemende mate ook in de regio Amsterdam, is net als in de afgelopen jaren ook in 2017, 2018 en 2019 voorkeursaanbieder voor verzekerden van VGZ voor diagnostiek. De diagnostiekaanbieder wordt door VGZ op alle indicatoren beoordeeld met de maximale score. Dit betekent dat SHO staat voor hoge kwaliteit, maximale klanttevredenheid en hoogwaardige dienstverlening tegen een scherpe prijs. Deze indicatoren zijn belangrijk voor VGZ, omdat haar verzekerden niet alleen zijn geholpen met kwalitatief goede zorg, maar ook met een scherpe prijs. Hierdoor blijft de premie betaalbaar en wordt het eigen risico minder belast.

SHO heeft een duidelijke visie op de toekomst van de diagnostiek en handelt daarin ondernemend. De organisatie heeft bijvoorbeeld een ziekenhuislaboratorium overgenomen en werkt nauw samen met medisch specialisten van de haar omringende ziekenhuizen. Deze samenwerking tussen eerste en tweede lijn is volgens VGZ een noodzakelijke ontwikkeling om tot een doelmatiger en efficiënter zorglandschap te komen. Dit betekent dat besparingen gerealiseerd worden en de zorgkosten ook in de toekomst betaalbaar blijven. Dankzij de meerjarenafspraak wordt SHO in staat gesteld om haar ambities ook de komende jaren verder vorm te geven. “Afgelopen jaren hebben we constructieve gesprekken gevoerd met SHO, wat nu resulteert in een duidelijke afspraak voor de komende jaren waarin we samen werken aan de totstandkoming van een doelmatiger laboratoriumlandschap.” aldus Johan van Zeelst, manager Integrale Zorg bij VGZ.

Meerjaren afspraak

Arjan van Erven, voorzitter Raad van Bestuur van SHO: “De afspraken die we nu voor meerdere jaren gemaakt hebben, geven ons de ruimte om onze plannen door te ontwikkelen. Zo kunnen we nu aan de slag met de implementatie van Diagnostiek Online. Dit is een digitale aanvraag module die zorgverleners in staat stelt om doelmatig diagnostiek aan te vragen.

De arts heeft inzage in de diagnostiek historie van een patiënt of krijgt een signaal als een onderzoek dubbel wordt aangevraagd. Ook wordt bij veneuze bloedafname zichtbaar welke buisjes en hoeveel buisjes afgenomen moeten worden. Hierdoor worden fouten voorkomen. Wij voeren al ruim een jaar een succesvolle pilot bij verschillende huisartsenpraktijken in onze regio en willen deze werkwijze heel graag aan alle artsen die bij ons diagnostiek aanvragen gaan aanbieden.” Diagnostiek Online sluit daarmee goed aan op de visie van SHO en van VGZ op het gebied van zinnige en zuinige zorg.

Bron: SHO Centra voor medische diagnostiek & Coöperatie VGZ
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen