Beweegrede(n): een stap verder met onderzoek naar mobiliteit bij veroudering

0
1036

Rust roest. De mens is gemaakt om te bewegen en bewegen is goed voor onze gezondheid. Toch is bewegen niet vanzelfsprekend. Vooral als je wat ouder wordt gaat het bewegen stroever. Ouder worden zorgt – net als te weinig bewegen – voor een achteruitgang van je fitheid, spierfunctie, coördinatie en breinfunctie. Ouderen krijgen hierdoor mobiliteitsproblemen; zowel in de uitvoering van alledaagse functies (wat kan iemand: zoals lopen of opstaan uit een stoel) als in alledaagse activiteiten (wat doet iemand: bewegingsgedrag over dagen).

Gezondheidsproblemen door afname kwaliteit bewegen
De afname in de kwaliteit van bewegen kan leiden tot vallen of gezondheidsproblemen. Kunnen we mobiliteitsproblemen door veroudering tegengaan door meer te bewegen? Of moeten we juist beter gaan bewegen? In de kwaliteit van bewegen is veel gezondheidswinst te halen. Kwantificeren en bevorderen van de kwaliteit van bewegen, met technologische ondersteuning, kan ouderen een stap verder brengen om mobiel en actief te blijven. Deze vragen en onderwerpen staan centraal in de oratie van hoogleraar Mirjam Pijnappels die ‘Mobiliteit bij veroudering’ als leeropdracht heeft.

Datum 18-11-2016
Tijd 15.45
Locatie Aula
Titel Beweegrede(n): een stap verder met onderzoek naar mobiliteit bij veroudering
Spreker prof.dr. M.A.G.M. Pijnappels
Onderdeel Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

Bron: VUmc

Vorig artikelHackAMSterdam – 19 & 20 november – Uitdaging MS hacken
Volgend artikelInnovate Dementia wint de CZ Zorgprijs 2016
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.