Dag van de Plastische Chirurgie in Franciscus Gasthuis

Array

Op vrijdagochtend 25 november 2016 zetten plastisch chirurgen dokter De Kraker en dokter Smitin Franciscus Gasthuis de deuren wagenwijd open voor iedereen die vragen heeft over plastische chirurgie. Op deze dag wordt door vakvereniging NVPC de Dag van de Plastische Chirurgie 2016 georganiseerd. Door heel Nederland, en daarom ook op de Rotterdamse locatie van Franciscus Gasthuis & Vlietland, staan plastisch chirurgen klaar.

Operatie na gewichtsverlies

Plastisch chirurgen De Kraker en Smit hebben elk hun eigen aandachtsgebied. Dokter De Kraker: ‘In de laatste twee jaar van mijn opleiding heb ik mij in Franciscus Gasthuis gespecialiseerd in post bariatrische correcties, dat is plastische chirurgie na (enorm) gewichtsverlies. Daarnaast richt ik mij op algemene plastische chirurgie en borstreconstructies. Dokter Smit heeft een ander vakgebied, namelijk hand- en polschirurgie. Een voorbeeld is de ziekte van Dupuytren, waarbij een of meerdere vingers kromtrekken. Na een operatie kunnen mensen de vingers weer strekken.

Breed vak

Plastische chirurgie is een heel breed vak. De Dag van de Plastische Chirurgie is dan ook een perfecte kans voor iedereen die met vragen zit! Dokter De Kraker: ‘De landelijke dag staat in het teken van de huid. Denk daarbij aan een brandwond of litteken waar iemand zich aan stoort. Of vragen over cosmetische chirurgie, zoals ‘Wat is het effect als ik botox gebruik?’ of: ‘Ik heb huidkanker gehad en door de operatie een litteken. Kan ik er wat aan laten doen?’’

Informatie zonder drempel

De plastisch chirurgen vinden het belangrijk om mee te werken aan deze bijzondere dag. ‘Wij willen voor patiënten de drempel wegnemen om goede, betrouwbare informatie te verkrijgen. Daarom kan op vrijdag 25 november iedereen tussen 9.00 en 12.00 binnenlopen op onze polikliniek Plastische Chirurgie in Franciscus Gasthuis. Zonder kosten en zonder vooraf een afspraak te maken.’

Bron: Franciscus Gasthuis & Vlietland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen