Knappe koppen uit Europa hacken de uitdagingen van mensen met MS

0
879

Negen teams uit Europa buigen zich dit weekend 36 uur lang over veel voorkomende uitdagingen van MS patiënten, zoals koude voeten. HackAMSterdam is onderdeel van het project The World vs.MS, een initiatief van Sanofi Genzyme. (op de foto team Spanje).

Op zaterdag 19 en zondag 20 november zal de HackAMSterdam plaatsvinden in de B. Amsterdam. Dit initiatief van Sanofi Genzyme is het eerste Europese MS Hackevent. Gedurende 36 uur krijgen knappe koppen uit Europa de mogelijkheid om uitdagingen te hacken waar mensen met Multiple Sclerose (MS) dagelijks mee worden geconfronteerd: blaascontrole, koude voeten en mobiliteit. De deelnemers werken in teams van 3 tot 5 personen 36 uur lang in verschillende sessies. Aan het einde van het evenement wordt één team tot winnaar gekozen door de deelnemers. Zij krijgen een bedrag van € 3.000.- om hun idee verder uit te werken. Alle ideeën die tijdens de HackAMSterdam worden gegenereerd, kunnen worden ingediend op website The World vs. MS en maken kans op een toelage van € 100.000,- en professionele begeleiding om het idee daadwerkelijk tot uitvoering te brengen.

Dit zijn de uitdagingen die de teams gaan hacken:

Uitdaging 1: Blaascontrole

Mensen met MS verliezen soms de controle over hun blaas en zijn hierdoor niet in staat om op tijd hun blaas te legen. Dit kan zorgen voor vervelende situaties, wat een flinke impact kan hebben op de eigenwaarde.

Uitdaging 2: Koude voeten

Sommige mensen met MS hebben veel last van koude voeten. En door het constante gevoel van koude voeten, trekt de kou door naar de rest van het lichaam.

Uitdaging 3: Mobiliteit

Zo’n 70-80% van mensen met MS heeft moeite met lopen. Vermoeidheid, maar vooral het gebrek aan evenwicht zorgt voor problemen. Dit maakt ze onzeker en angstig en geeft ze het gevoel afhankelijk te zijn van anderen.

Over The World vs.MS

HackAMSterdam is onderdeel van The World vs.MS (TWvsMS). The World vs.MS is een internationaal initiatief van Sanofi Genzyme om het leven te verbeteren van mensen met multiple sclerose (MS) en de mensen die hen ondersteunen. De missie van TWvsMS is om hun dagelijkse leven te verbeteren door hun uitdagingen te begrijpen, mensen met elkaar te verbinden en te blijven innoveren.

Bron: Sanofi en Sanofi Genzyme