Alle premies zorgverzekering 2017 bekend

Array

Zaterdag werden de laatste zorgpremies voor 2017 gepubliceerd. In 2017 betalen mensen gemiddeld € 109,50 voor de basisverzekering. Er kan in ieder geval geconcludeerd worden dat de eerdere schatting van Minister Schippers (gemiddeld €3,50 stijging) veel te optimistisch was. Verzekeraars hebben minder reserves gebruikt om de zorgpremie te drukken.

Zorgpremie stijgt fors in 2017

Komend jaar bedraagt de gemiddelde zorgpremie voor de basisverzekering €109,50. Dit betekent dat de zorgpremie – ten opzichte van vorig jaar – met €102,14 stijgt. Dit is een procentuele stijging van 7,2%.

Budgetpolis stijgt het hardst

Kijkend naar de verschillende polissen (natura-, budget-, restitutie- en combinatiepolis), stijgt de Budgetpolis het hardst. Ten opzichte van 2016 wordt deze polisvorm in 2017 8% duurder. Het is opvallend dat de budgetpolis komend jaar harder stijgt dan de restitutiepolis, die normaal gesproken de sterkste stijging kent.

Goedkoopste zorgverzekering 2017

De goedkoopste zorgverzekering in 2017 wordt aangeboden door ZEKUR. Hier kost de budgetpolis in 2017 €92,. Aan de andere kant van het spectrum staat zorgverzekeraar Menzis met de hoogst-geprijsde basisverzekering. De restitutiepolis van Menzis kost verzekerden maandelijks €122. Een verschil van liefst €30.

Overstappen van zorgverzekering

Nu alle zorgpremies bekend zijn, is het voor verzekerden mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen. Iedere verzekerde heeft tot 31 december 2016 de mogelijkheid om de huidige zorgverzekering te beëindigen. Het is tot 1 februari 2017 mogelijk om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Bron: Zorgverzekering Informatie Centrum | Z.I.C.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen