Dr. C. (Carrol) Terleth volgt drs. F.J. (Franz) Roos op als directeur-bestuurder van Verenso

0
470
Dr. C. (Carrol) Terleth volgt drs. F.J. (Franz) Roos op als directeur-bestuurder van Verenso

Vandaag heeft de algemene ledenvergadering van Verenso ingestemd met de benoeming door de raad van toezicht van de heer dr. C. (Carrol) Terleth  als opvolger van de heer drs. F.J. (Franz) Roos als directeur-bestuurder van Verenso. Franz Roos zal eind december zijn functie beëindigen om met pensioen te gaan.

Carrol Terleth raakte in 2002 al bekend met het werkterrein van de specialist ouderengeneeskunde toen hij ging werken bij de Boerhaave Commissie en zich onder andere inzette voor de bij- en nascholing voor huisartsen en -toen nog- verpleeghuisartsen. Zoals Carrol Terleth aangeeft: “Een boeiende periode, omdat in die tijd de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde net vorm had gekregen en tegelijkertijd veel al praktiserende ‘verpleeghuisartsen’ deze opleiding niet gehad hadden’’.

De afgelopen 7 jaar heeft Carrol Terleth in de revalidatiesector gewerkt: “Ik heb daar een goed beeld gekregen en veel geleerd van de interactie tussen een wetenschappelijke vereniging (VRA) en de branchevereniging (RN). Bij het revalidatiecentrum van Adelante heeft hij bijgedragen aan het opzetten van een samenwerking voor CVA-zorg met een VVT organisatie waarbij er sprake is van gezamenlijke triage èn revalidatieteams. Hierbij zette Carrol Terleth zich in om van de specialisten ouderengeneeskunde en de revalidatieartsen één team te maken. Het was voor hem een bevestiging waar de specifieke kwaliteiten van de specialist ouderengeneeskunde liggen.

Mede door zijn ervaring in de revalidatiesector en als raad van toezicht lid van een VVT instelling in het oosten van Nederland, heeft hij zijn visie op de ouderenzorg en de snelle veranderingen die daarin plaatsvinden, ontwikkeld. Carrol Terleth ziet het als een uitdaging om de kwaliteiten van de specialisten ouderengeneeskunde over het voetlicht te brengen en daarmee de positie van de leden van Verenso te verstevigen.

Bron: Verenso

 

Vorig artikelMedische dossiers opslaan in verzuimsystemen: wat mag wel en niet?
Volgend artikelStop de behandelindex Fysiotherapie! Teken de petitie!!
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.