InZwang traint voor nog betere geboortezorg

Array
Gelukkig gaat een bevallig meestal goed en eindigt deze op de bekende roze wolk.

Toch komt het ook voor dat de baby en/of de moeder in gevaarlijke medische situaties belanden en er snel gehandeld moet worden door de verloskundige of de gynaecoloog.
Vrijdag 25 november jl. werd in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) weer een uitgebreide training voor spoedeisende verloskunde gehouden. Dankzij deze gezamenlijke inspanning zijn alle betrokken zorgverleners nog beter voorbereid op acute situaties en brengen zij de zorg voor zwangeren in onze regio op een nog hoger niveau.

Een vlotte systematische aanpak in situaties waarbij elke seconde telt, vereist naast kennis, ook ervaring. “Omdat spoedsituaties, zoals reanimatie van een baby en hevig bloedverlies niet vaak voorkomen, is oefening noodzakelijk. Wij trainen hierbij zowel de medische begeleiding, als de onderlinge samenwerking en communicatie”, aldus Cobi van de Coevering van verloskundepraktijk Antje.

Overdracht

Eric Hallensleben, gynaecoloog van het GHZ, legt het belang van de training uit: “Doordat deze training gevolgd wordt door gynaecologen én verloskundigen ontstaat een goede uitwisseling van protocollen en ontstaat er meer inzicht in elkaars werk. Kinderartsen, anesthesiologen en ambulancemedewerkers trainen mee, waardoor ook deze overdracht wordt bevorderd. Zo kunnen ernstige ziekte of zelfs sterfte van zwangere vrouwen en hun pasgeborenen zoveel mogelijk voorkomen worden”.

In Zwang

Binnen het samenwerkingsverband InZwang werken de gynaecologen van het GHZ nauw samen met de verloskundige praktijken uit Gouda en omstreken. Deze unieke, constructieve samenwerking heeft landelijk aanzien, omdat zij veelal vooroploopt in innovatieve, moderne behandelmethodes en werkt via een gelijkwaardige benadering van de betrokken partijen.

Bron: GHZ

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen