Bewoners gewond bij brand in behandelcentrum De Schar in Schagen

0
1209

Bij een brand bij De Schar, instelling voor jongeren met een verstandelijke beperking in Schagen (NH), zijn in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere mensen lichtgewond geraakt. Verschillende bewoners zijn behandeld voor het inademen van rook.  Vier bewoners voor hun verwondingen behandeld in het ziekenhuis. De brand in het complex de Schar werd om 1.20 uur dinsdagnacht gemeld bij de brandweer. De brandweer heeft het gebouw een uur later helemaal ontruimd en de bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen gebouw op het terrein en later door familie opgehaald. Om 2.30 uur had de brandweer het vuur onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid.

De Schar

De Schar is een multidisciplinaire samenwerking waarin de expertise van drie organisaties is gebundeld. Prinsenstichting met haar kennis in de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking, Lijn5 met haar specifieke kennis in de behandeling van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking en de Aloysius Stichting met haar ervaring op het gebied van speciaal onderwijs. Met elkaar kunnen wij de best passende behandeling en begeleiding geven, afgestemd op de individuele mogelijkheden van de bewoner.

Vorig artikelMedicijnverspilling voorkomen door korter voorschrijven
Volgend artikelFluticason en salmeterol kunnen bij astmaklachten in de zwangerschap
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.