OLVG heeft locatie-onafhankelijke toegang tot medische beelden door nieuwe EPD integratie

0
866

IT en medisch technisch bedrijf Sectra heeft een nieuw project in OLVG ziekenhuis in Amsterdam afgerond. Door de integratie van Sectra UniView in het Epic EPD, hebben de medisch specialisten van het ziekenhuis toegang tot alle radiologische beelden op mobiele devices, wordt de efficiëntie verhoogd en kan de zorgkwaliteit verder worden verbeterd.

De oplossing is gerealiseerd door integratie van de Sectra zero-footprint viewer, UniView, met Epic’s Haiku en Canto mobiele applicaties voor smartphones en tablets. Een gebruiksvriendelijke interface biedt artsen van OLVG een snelle en veilige webtoegang tot medische beelden en bijbehorende patiëntgegevens waar en wanneer ze dat nodig hebben, waardoor snelle en accurate beslissingen mogelijk zijn. Ontmoetingen met patiënten worden een stuk eenvoudiger en het aanvragen van peer reviews wordt hierdoor makkelijker, zelfs wanneer collega’s werken vanuit huis of een andere locatie.

Onno Gabel, Hoofd Informatisering van OLVG: “Iedereen heeft tegenwoordig alle informatie bij de hand – waarom medische beelden niet? De integratie tussen Epic, Sectra en ons IT-beleid realiseert een veilige oplossing voor een eenvoudige toegang en het bekijken van beelden binnen en buiten het ziekenhuis. De oplossing is geaudit door een extern bedrijf in opdracht van het ziekenhuis en veilig om te gebruiken.”

Een geïntegreerde werkplek – de sleutel tot efficiëntie


Sectra is van mening dat gebruikers veel baat hebben bij een beeldmanagementsysteem, een VNA en een zero-footprint viewer die nauw zijn geïntegreerd met het EPD en dat versterken. Daarom is Sectra continu bezig om samen met klanten de uitwisseling van gegevens en de workflows die de overbrugging maken te verbeteren.

Met focus op het ondersteunen van geïntegreerde processen in de gezondheidszorg ontwikkelt en levert zij oplossingen die het EPD aanvullen, door middel van beeldvorming en diagnostische tools op het gebied van radiologie alsook beeldbehoeften binnen andere specialismen zoals dermatologie, oogheelkunde en pathologie.

Bron: Sectra UniView

Vorig artikelSinterklaas met autistische kinderen
Volgend artikelWereldwijde consensus over juiste nazorg intensive care-patiënten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.