Aidsfonds trekt campagne “het virus dreigt te winnen” terug

0
821

In nauw overleg met de Hiv Vereniging heeft het Aidsfonds besloten om de huidige campagne “het virus dreigt te winnen” terug te trekken. Hoewel de campagne uitgebreid van tevoren is getest, is gebleken dat veel hiv-positieven zich door de campagne gekwetst en gestigmatiseerd voelen. Dat is niet de bedoeling geweest van de campagne.

Het Aidsfonds heeft bewust gekozen voor een harde boodschap omdat de afgelopen jaren hebben uitgewezen dat de beeldvorming over hiv en aids niet in lijn is met de realiteit. De campagne is bedoeld om de noodzaak van het bestrijden van hiv en aids in de wereld onder de aandacht te brengen van het brede publiek in Nederland. Van de 37 miljoen mensen wereldwijd die leven met hiv, heeft nog niet de helft toegang tot zorg en hiv-remmers. Dat neemt niet weg dat mensen in Nederland die leven met hiv en wel toegang hebben tot hiv-remmers, dezelfde levensverwachting hebben als mensen zonder hiv. Bovendien kunnen mensen die succesvol worden behandeld het virus niet overdragen.

Wat nog lang niet is afgelopen, is de aidsbestrijding en de urgente boodschap voor de komende jaren. Voor het eerst in jaren stagneert de daling van het aantal nieuwe hiv-infecties wereldwijd. In sommige landen, in bijvoorbeeld Oost-Europa, neemt het aantal hiv-infecties alarmerend toe. Tegelijkertijd neemt de internationale financiering van de aidsbestrijding af. Het einde van aids in de wereld kan alleen maar met elkaar bereikt worden door de harde realiteit onder ogen te zien, in Nederland en ook daarbuiten.

Bron: Aidsfonds

Vorig artikelVaak plassen door een vergrote prostaat
Volgend artikelNationale Kankeroverleverschap Symposium krijgt vervolg en taskforce
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.