Birmingham Children’s Hospital kiest voor Fysicon DataLinQ®

Birmingham Children’s Hospital is het eerste ziekenhuis in het Verenigd Koninkrijk dat met DataLinQ® gestart is. Met deze unieke oplossing heeft het kinderziekenhuis een compleet data- verzamel, management en rapportagesysteem voor de registratie en opvolging van pacemaker en ICD patiënten.

DataLinQ® biedt een oplossing om structuur aan te brengen in een pacemaker, ICD, loop recorder en remote device administratie: een grote stap voorwaarts naar een paperless pacemaker clinic. In plaats van data handmatig in een ziekenhuisinformatiesysteem in te voeren, wordt data met DataLinQ® automatisch verzameld in een uitgebreide database. Er wordt geen gebruik gemaakt van externe opslagmedia zoals USB sticks, waardoor de beveiliging van patiëntgegevens wordt verhoogd.

Over Fysicon
De Nederlandse privéonderneming is in 1995 opgericht. Fysicon ontwerpt, ontwikkelt en produceert innovatieve medische applicaties op het gebied van hart- en vaatziekten en medische beeldverwerking.

Bron: Fysicon

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen