Spaarne Gasthuis NIAZ-geaccrediteerd

0
1167

Het Spaarne Gasthuis wil haar patiënten de best mogelijke zorg leveren. Of het ziekenhuis daarin slaagt en waar dat nog beter kan, is best moeilijk te meten. De normen van het NIAZ helpen daarbij. NIAZ is het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. Het NIAZ ontwikkelt normen op het gebied van kwaliteit en toetst of zorginstellingen hieraan voldoen. 
Onafhankelijke auditoren van NIAZ hebben in oktober een week lang meegelopen in het ziekenhuis. Op alle locaties volgden ze uiteenlopende zorgprocessen. Ze keken mee bij consulten en behandelingen van patiënten, spraken met medewerkers en specialisten, bekeken protocollen enzovoort. Op die manier kregen ze een duidelijk beeld van hoe het gesteld is met de kwaliteit en veiligheid in het ziekenhuis. Ook beoordeelden ze of het ziekenhuis erop is ingericht die kwaliteit en veiligheid doorlopend onder de loep te nemen en (verder) te verbeteren.

Zaken op orde
Het oordeel van NIAZ was positief. De accreditatie en het bijbehorende certificaat worden op 6 december uitgereikt aan de raad van bestuur. Bestuursvoorzitter Peter van Barneveld: “Een NIAZ-accreditatie is nooit een doel op zich. Het is een schakel in onze doorlopende verbetercyclus. Maar wel een heel belangrijke schakel. Een keurmerk als dit geeft onze patiënten het vertrouwen dat we kwalitatief goede en veilige zorg leveren. Daarnaast geeft het zorgverzekeraars de zekerheid dat ze kwalitatief goede zorg voor hun patiënten inkopen. We zijn blij en vol waardering voor onze medewerkers en artsen. Dankzij hun enorme inzet, midden in een fusieproces,  kunnen we met de accreditatie laten zien dat we onze zaken op orde hebben.”

Vorig artikelAfweersysteem bestrijdt bunkers waarin virus zich verstopt
Volgend artikelReade eerste revalidatiecentrum met nieuw ZIS/EPD: HiX
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.