Certificeerder LRQA (Lloyd’s) geschorst

0
2925
Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA) Nederland mag zorginstellingen en dialysecentra voorlopig niet (her)certificeren. De Raad voor Accreditatie heeft Lloyd’s per 22 november 2016 geschorst. LRQA moet binnen een half jaar voldoen aan de normen van de Raad.

Dialysecentra die tijdens de schorsing van LRQA een (her)certificering nodig hebben, moeten daarvoor een andere certificerende instelling in de arm nemen. Naast LRQA heeft Nefrovisie raamovereenkomsten met DEKRA en DNV.GL.

LRQA is geschorst voor de gehele scope van het bedrijf dus ook voor haar HKZ en NEN certificatie in de zorg. LRQA certificeert een goede en veilige gezondheidszorg naar de nieuwe ontwikkelingen in enerzijds kwaliteits- en veiligheidsmanagementsystemen en informatiebeveiligingsystemen anderzijds. LRQA certificeert voor normen op het gebied van Kwaliteit en veiligheidsmanagement zijn HKZ, ISO EN 15224 / ISO voor Zorg en Welzijn , NTA 8009 en HKZ-VMS.

Overzicht normen Zorg & Welzijn LRQA

Bekijk alle normen

HKZ

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector en is de verzamelnaam voor een aantal normen die eisen stellen aan het kwaliteitsmanagement in de Zorg- en Welzijnssector.

ISO 13485

De ISO 13485 is de medische variant van ISO 9001, die specifiek is ontwikkeld om fabrikanten van medische hulpmiddelen te helpen voldoen aan de betreffende Europese wetgeving.

NEN-EN 15224

NEN-EN 15224/ ISO healthcare is een sectorspecifieke kwaliteitsmanagement norm voor zorginstellingen.

NTA 8009

De NTA 8009:2011 vormt de basis voor externe toetsing van het patiëntveiligheidsbeleid van ziekenhuizen.

Certificaten die vóór 22 november 2016 zijn afgegeven, blijven geldig. De schorsing van LRQA heeft geen gevolgen voor vervolgbezoeken in lopende trajecten.

Bron: Nefrovisie & RVA  (met dank aan Gaby voor de tip)