Expositie voetbalshirts voor scheidend enkeldokter Niek van Dijk

Array

Met de opening van een expositie van voetbalshirts neemt prof. Niek van Dijk vrijdag afscheid als hoogleraar Orthopedie van het AMC. Van Dijk is mondiale autoriteit op het gebied van de enkel en heeft tijdens zijn lange carrie?re vele profvoetballers van wereldklasse en andere topsporters behandeld. Veel van zijn patie?nten hebben als dank een gesigneerd shirt achterlaten, die zijn werkkamer sieren. De expositie wordt vrijdag geopend door Mister Ajax Sjaak Swart tijdens een symposium dat voor Van Dijks afscheid wordt georganiseerd. Hij zet zijn carrie?re voort in de FIFA Medical Centres of excellence in Madrid en Porto.

Ter ere van het afscheid heeft fotograaf Jan Willen Steenmeijer een aantal werken gemaakt die samen met shirtjes vanaf vrijdag worden tentoongesteld in het AMC. Met oog voor vorm en detail geeft hij een stilistische interpretatie aan het bijzondere kledingarsenaal, zegt de samensteller van AMC-kunstzaken over de expositie Dream Teams. Daarin zijn gesigneerde shirts te zien van Christiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Marcelo, Pepe, Navas, Marco van Basten, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic.

Van Dijk wordt opgevolgd door orthopedisch chirurg prof. Gino Kerkhoffs. Het AMC blijft belangrijk voor de behandeling van topsporters. Sinds enige tijd is het AMC, samen met het VUmc, door het Internationaal Olympisch Comite? aangewezen als een van de negen locaties wereldwijd om onderzoek te doen naar het voorkomen van blessures en naar de gezondheid van topsporters in het algemeen.

Van Dijk heeft een grote invloed gehad op de sportgeneeskunde. In de orthopedie is hij uitgegroeid tot een autoriteit: zijn technieken hebben wereldwijd navolging gevonden. Hij heeft de kijk op de chirurgie van de enkel wezenlijk veranderd. Hij stichtte “de Amsterdamse school”. Tijdens zijn afscheidscollege vrijdag in de Aula van de universiteit blikt Van Dijk terug op zijn carrie?re. “Het is allemaal mensenwerk.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen