Inspectie geeft Zorgvilla Mardan vervangende aanwijzing

Array

Zorgvilla Mardan in Wildervank mag voorlopig geen zorg meer verlenen. Dat staat in een vervangende aanwijzing die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft gegeven.

Zorgvilla Mardan (Mardan) in Wildervank is onderdeel van Mardan Zorg BV. Dit is een kleinschalige zorgaanbieder voor begeleiding, persoonlijke verzorging en verpleging. Zorgvilla Mardan is op 1 januari 2016 gestart. In deze zorginstelling wonen cliënten met heel verschillende zorgvragen.

Aanhoudende risico’s

Na een periode van verscherpt toezicht gaf de IGZ Mardan in september 2016 een aanwijzing omdat de zorg niet aan de normen voldeed. De inspectie zag aanhoudende risico’s voor cliënten. Mardan kreeg in de aanwijzing van september 2016 drie maanden om de nodige verbeteringen door te voeren.

In november 2016 bracht de IGZ een tussentijds inspectiebezoek aan de zorginstelling. Hieruit bleek dat de verbeteracties niet leidden tot verbetering van de kwaliteit van zorg. Dit bleek ook uit andere signalen die de inspectie kreeg.

Gebrek aan verbeterkracht

De inspectie ziet een gebrek aan verbeterkracht bij de organisatie en de bestuurder. Hierdoor is er sprake van een voortdurende risicovolle situatie met geen uitzicht op verbetering.

Daarom legt de inspectie nu een vervangende aanwijzing op. Deze komt in de plaats van de aanwijzing van september 2016. Mardan moet de huidige cliënten binnen twee weken overdragen aan andere zorgaanbieders. De zorginstelling mag voorlopig ook geen nieuwe cliënten aannemen.

Mardan mag pas weer zorg leveren wanneer zij naar het oordeel van de inspectie voldoet aan de normen voor het leveren van goede zorg.

Hoe nu verder?

Mardan moet zich houden aan de aanwijzing. Gebeurt dat niet, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.
Meer informatie over maatregelen die de IGZ kan nemen, vindt u hier.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen