Nationaal Ouderenfonds organiseert kerstdiners voor eenzame ouderen

Array

Kerst is voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert ook dit jaar, samen met Van der Valk Hotels, door het hele land kerstdiners om ouderen samen te brengen in deze bijzondere dagen. In totaal worden in de twee weken voor kerst duizenden ouderen verrast met een diner.

Het Ouderenfonds draagt met de kerstdiners bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds hierover: “De kerstdiners zorgen niet alleen op de avond zelf voor gezelschap, maar ook voor de toekomst. Tijdens het diner kunnen duurzame contacten tussen buurtgenoten gelegd worden, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben.”

Vijftig kerstdiners

Dankzij de inzet van honderden vrijwilligers en de sponsoring door Van der Valk Hotels kan het Nationaal Ouderenfonds dit jaar bijna vijftig kerstdiners organiseren. Een extra bijzonder kerstdiner vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 december in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Niemand minder dan Willeke Alberti komt die avond optreden.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van  sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Bron: Het Nationaal Ouderenfonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen