Nationaal Ouderenfonds organiseert kerstdiners voor eenzame ouderen

0
779

Kerst is voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert ook dit jaar, samen met Van der Valk Hotels, door het hele land kerstdiners om ouderen samen te brengen in deze bijzondere dagen. In totaal worden in de twee weken voor kerst duizenden ouderen verrast met een diner.

Het Ouderenfonds draagt met de kerstdiners bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen. Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds hierover: “De kerstdiners zorgen niet alleen op de avond zelf voor gezelschap, maar ook voor de toekomst. Tijdens het diner kunnen duurzame contacten tussen buurtgenoten gelegd worden, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben.”

Vijftig kerstdiners

Dankzij de inzet van honderden vrijwilligers en de sponsoring door Van der Valk Hotels kan het Nationaal Ouderenfonds dit jaar bijna vijftig kerstdiners organiseren. Een extra bijzonder kerstdiner vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 december in Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Niemand minder dan Willeke Alberti komt die avond optreden.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, de stranduitjes en de kerstdiners. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van  sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Bron: Het Nationaal Ouderenfonds