Cathy van Beek in Raad van Toezicht Hersenstichting

0
860

Drs. Cathy van Beek MCM is benoemd als lid van de Raad van Toezicht bij de Hersenstichting. Van Beek is lid van de Raad van Bestuur van het Radboudumc in Nijmegen. Daar heeft zij onder meer kwaliteit en veiligheid patiëntenzorg in haar portefeuille. Ze volgt Margreeth Smilde op die voorzitter van de Noordelijke Rekenkamer is geworden.

Van Beek heeft een schat aan ervaring op het gebied van patiëntenzorg, onder meer met het opzetten de eerste PatiëntenAdviesRaad (PAR) in Nederland en de eerste PAR in de UMC’s. In haar functie bij de Hersenstichting wil ze een bijdrage leveren om de hersengerelateerde zorg nog verder qua patiëntoriëntatie te ontwikkelen en te borgen.

“Ik ben gefascineerd door alle nieuwe kennis die beschikbaar komt over de invloed van het functioneren van de hersenen op het dagelijks menselijk functioneren en vice versa. De gevolgen voor de kwaliteit van leven van patiënten van hersenaandoeningen worden tot op de dag van vandaag zwaar onderschat ”, legt Van Beek haar persoonlijke motivatie uit. “Ik ben zeer gemotiveerd om hier vanuit mijn passie voor de patiënt en voor ‘de patiënt als partner’ bij te dragen vanuit de doelstelling van de Hersenstichting.

Verbetering patiëntenzorg

Herman de Haan, directeur van de Hersenstichting: “Met de toetreding van Cathy hebben we wederom een expert op het gebied van verbetering van patiëntenzorg in huis. Juist op dit gebied zijn we grote stappen aan het maken.”

De Raad van Toezicht bestaat verder uit voorzitter drs. Marlies de Ruyter de Wildt, Directeur-eigenaar buro Yousten, Den Haag en de leden prof. dr. Pim van Gool, Voorzitter Gezondheidsraad, hoogleraar Neurologie AMC Amsterdam, Mw. drs. Dorien Jongeneel, CFO/Directeur bedrijfsvoering Belastingdienst en Drs. Joep Pluymen, Directeur/eigenaar Eutychia BV.

Over de Hersenstichting

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit.

Bron: Hersenstichting

 

Vorig artikelMedicalFacts test nieuwe Oticon Opn™ hooroplossing
Volgend artikelZenuwschade na chemotherapie onderschat
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.