Wondexpertisecentrum start in Coevorden

Array

Per 2 januari start in Coevorden het wond expertisecentrum, een samenwerking tussen de Saxenburgh Groep en Icare in Coevorden/Dalen. Complicerende, niet-genezende wonden vormen een uitdaging. De impact op de kwaliteit van leven alsmede de kosten die gemoeid gaan met de wondzorg is groot. Met het realiseren van een wondexpertisecentrum (vanaf nu WEC genoemd) wordt goede zorg geboden, leidt een efficiënte aanpak tot snellere genezing en worden kosten gereduceerd.

De activiteiten van het WEC zijn: het afstemmen met de hoofdbehandelaar, het opstellen van een behandelplan, het verzorgen van wonden, het verstrekken van verbandmiddelen en advies en preventietaken.

Samenwerken

Het uitgangspunt vanuit de eerste lijn, is dat de patiënten snel kunnen worden doorverwezen naar het WEC. Het WEC zorgt voor het opstellen van een behandelplan, het vervolg van de uitvoer kan naar een wijkteam of gespecialiseerd verpleegkundige. Indien nodig verwijst het WEC door naar de wondpoli/chirurg in het ziekenhuis. Er wordt eenduidig gewerkt volgens evidence based practice, wat leidt tot uniformiteit van wondbehandeling binnen de keten.

Bij samenwerking met de ziekenhuizen is de doelstelling om patiënten eerder naar huis te laten gaan en het aantal polibezoeken te reduceren. De wondverpleegkundigen van het ziekenhuis en Icare  hebben elke werkdag in de ochtend spreekuur in het WEC te Coevorden om complexe wonden te kunnen volgen.

Vitaal Vechtdal

Het WEC wordt op locatie bemand door een wondverpleegkundige, physician assistant of verpleegkundig specialist van de Saxenburgh Groep of Icare. Er zal nauw worden samengewerkt met de praktijkondersteuners. Deze samenwerking past prima binnen de visie van Vitaal Vechtdal. Door de start van het WEC hebben mensen sneller toegang tot zorg, worden zij sneller verwezen naar de juiste plek en eenduidig geholpen met uniform materiaal. Dat bespaart zorgkosten en geeft mensen de mogelijkheid gezonder te leven.

Bron: Saxenburgh Groep

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen