Doe je mee aan de Selfcare Crowdfunding?

0
1267
Jeroen Cornelissen en Tom Segers zijn een initiatief gestart onder de naam Selfcare. De aanleiding voor dit initiatief vormde het gebrek aan aandacht voor preventie in de gezondheidszorg aan de ene kant, en de opkomende mogelijkheden om daar op individueel niveau (wel) iets aan te kunnen doen aan de andere kant.

De effectiviteit van goede preventie ten aanzien van je gezondheid is onomstreden maar krijgt op een of andere manier nog steeds weinig prioriteit. Daar doet Selfcare iets aan: de mogelijkheid om individuen te helpen met het verbeteren van hun gezondheid en ziekte te voorkomen is de belangrijkste aanleiding geweest om Selfcare te ontwikkelen samen met artsen, psychologen en wetenschappers.
Eigen Persoonlijk Gezondheidsdossier
Iedereen claimt de ‘de klant centraal stellen’ maar in de zorg zijn we er nog ver van verwijderd: apps van verschillende leveranciers van wearables, een portaal van het ziekenhuis, eentje van de huisarts, weer een van het huisartsenlaboratorium en ook een eigen Persoonlijk Gezondheidsdossier. Selfcare bouwt jouw platform waar jij eigenaar van bent (ook van de data) en jij bepaalt op welke manier jij je gezondheid wilt monitoren, mogelijk in combinatie met je eigen huisarts.
Selfcare wil een omgeving bieden waar mensen alle voor hen relevante data over hun gezondheid op één plek geautomatiseerd bij elkaar kunnen brengen en aanvullen. Deze informatie krijgt binnen Selfcare een persoonlijke context, waardoor gebruikers echt inzicht in hun eigen, persoonlijke gezondheid krijgen. Nergens in de wereld worden de meest relevante aspecten rond gezondheid (lifestyle, medische data, DNA-profiel, welbevinden en omgevingsfactoren) samengebracht op één onafhankelijk en beveiligd platform. Selfcare is het eerst platform waarin jij volledig de lead hebt over wat jouw gezondheid aangaat: vandaag mindfulness, morgen dieet, overmorgen het bewaken van parameters ter voorkoming van bijvoorbeeld cardio risico’s of diabetes.
Je eigen gezondheidsportaal
“Maar we zijn er nog niet”, aldus Jeroen Cornelissen.“We hebben nu al een tool om samen met werkgevers te werken aan meer Gezondheid en Gedrag. Ook hebben we al samenwerkingen met zorgprofessionals. Maar onze parel, je eigen gezondheidsportaal, moeten we nog verder perfectioneren. Hiervoor hebben we geld nodig. Daarom zijn we een crowdfunding campagne begonnen. Deze wordt georganiseerd door My Micro Invest (MMI) te Brussel. Al met € 100 kun je ons werk ondersteunen. Jouw inbreng wordt gebundeld met die van andere micro-investeerders in MMI-Finance; wij ontvangen van MMIF geen bericht over de personen die wel/niet hieraan meedoen (privacy). MMIF is een financieel erkende instelling. MMIF vertegenwoordigt alle participaties als aandeelhouder van Selfcare. Wordt zelf onderdeel van een start-up met nu al een bewezen track record en met de ambitie om de gezondheidszorg ook van jou te maken. Ook over de landgrenzen heen!”
Wil je meer inzage krijgen in wat Selfcare is en zij jou te bieden hebben, kijk dan hier (het proces van inschrijven en betalen verloopt eenvoudig):
Daar kun jij ook jouw investerings-interesse kenbaar maken. Doel is om samen minimaal 50.000 euro op te halen, wanneer dit onverhoopt niet gehaald wordt krijg je gewoon je beoogde deelname teruggestort. Betalen kan met iDeal of CRC. Ik hoop van harte dat je meedoet.