JBZ onderscheidt zich op het gebied van kindgerichte zorg

0
1725

Als eerste ziekenhuis van Nederland heeft het JBZ alle vijf keurmerken van Stichting Kind en Ziekenhuis in de wacht gesleept. De Kinderafdeling, Dagbehandeling Kinderen, Spoedeisende Hulp, Kraamafdeling én Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg zijn door de onafhankelijke patiëntenorganisatie beloond met een zogenoemde ‘Smiley’.
Kind en Ziekenhuis reikt Bronzen, Zilveren en Gouden Smileys uit aan zorgorganisaties die in het bijzonder rekening houden met de behoeften van jonge patiënten. Denk hierbij aan het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn. Toekenning van de keurmerken vindt plaats na een visitatieproces en/of een schriftelijke procedure.

Kindgerichte zorg

Gisteren (woensdag 18 januari 2017) ontving de Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg van het JBZ de Bronzen Smiley. Daarmee is het ziekenhuis als eerste van Nederland in elke categorie van Kind en Ziekenhuis onderscheiden. De Smiley Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg is ontwikkeld om de kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders te stimuleren en te bevorderen op polikliniekafdelingen van ziekenhuizen, zelfstandig behandelcentra, Centra voor jeugd en gezin, eerstelijns (diagnose-)centra, tandartspraktijken en huisartspraktijken. “Als medewerkers van ons ziekenhuis zijn we er het meest trots op dat deze waardering komt van kinderen en hun ouders,” zegt Jaap de Witte, kinderarts en Medisch Manager Kindergeneeskunde.

Gouden Smiley

De Kinderafdeling, Dagbehandeling Kinderen, Spoedeisende Hulp en Kraamafdeling van het JBZ zijn al langere tijd in het bezit van een Smiley. De laatste twee afdelingen zijn zelfs beloond met het predicaat ‘Gouden Smiley’. Op die afdelingen is er sprake van een continue ervaringsmonitor onder kinderen en hun ouders. De Spoedeisende Hulp van het JBZ kreeg eind vorig jaar de Zilveren Smiley. Voor kraamafdelingen en de Polikliniek & Eerstelijns Kindzorg reikt Kind en Ziekenhuis enkel de Bronzen Smiley uit.
Kind en Ziekenhuis controleert geregeld of de kindgerichte zorg op de beoordeelde afdelingen op peil is gebleven. Een compleet overzicht van de uitgereikte Smileys is te vinden op de website van de stichting.

Bron: JBZ

Vorig artikelSamen werken aan veiligvoorschrijven
Volgend artikel“Loop niet weg voor het bevolkingsonderzoek”
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.