Vernieuwing verenigingsstructuur ActiZ na forse kritiek van leden

0
975

Alle veranderingen in de ouderenzorg en daarmee in onze branche, vragen ook om vernieuwing van de ActiZ-vereniging. Daar voeren we op dit moment de dialoog over met onze leden en we verwachten dit voorjaar hier over te besluiten.

In verandering

De ouderenzorg en de zorg thuis zijn de afgelopen jaren enorm in verandering. Mensen wonen langer thuis, zelfs als ze relatief zware zorg nodig hebben en alleen als het thuis echt niet meer gaat, verhuizen mensen naar een verpleeghuis. Zorgorganisaties, de leden van ActiZ, ondersteunen mensen thuis en in het verpleeghuis, zodat zij – ondanks hun beperkingen – nog zoveel mogelijk kwaliteit van leven  kunnen ervaren. Het gaat daarbij niet langer alleen om zorg, maar vooral om het welbevinden van mensen. En dat vraagt om nieuwe vormen van begeleiding, dagbesteding, om andere woonvormen en bijvoorbeeld ook de inzet van nieuwe technologie.

Vernieuwing

Binnen de ActiZ vereniging zijn we in dit kader bezig met vernieuwing op verschillende terreinen, waaronder de arbeidsvoorwaarden voor de zorgmedewerkers van onze branche. Maar ook met het vernieuwen van het arbeidsmarktbeleid (om ervoor te zorgen dat er voldoende goed opgeleide medewerkers zijn) en met nieuwe vormen van bekostiging. Dit alles vanuit het centrale principe dat we samen met andere partijen de randvoorwaarden willen creëren waardoor zorgorganisaties mensen thuis en in het verpleeghuis zo goed mogelijk kunnen verzorgen en begeleiden.

Nieuwe verenigingsstructuur

Deze vernieuwing vraagt ook om een nieuwe verenigingsstructuur en –cultuur. Op dit moment wordt er binnen ActiZ een dialoog gevoerd over deze nieuwe structuur en cultuur. We hebben alle leden uitgenodigd om mee te praten en input te geven. Ook de kritiek die we de afgelopen tijd van een aantal leden ontvingen, nemen we mee om de vereniging, ons werk en onze profilering te verbeteren. Ook zij zijn betrokken bij de lopende dialoog over hoe we het in de toekomst willen en gaan doen. We hebben er vertrouwen in dat we binnen enkele maanden tot een goede, nieuwe verenigingsstructuur komen waar de leden van ActiZ zich in kunnen vinden.

Bron: ActiZ

Vorig artikelChris Lukkien nieuwe CEO ZOA
Volgend artikelPalliatieve zorg voor kinderen naar hoger plan door samenwerking
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.