Marcel Daniëls benoemd als algemeen voorzitter

In de Algemene Vergadering van donderdag 15 december is Marcel Daniëls benoemd als algemeen voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten. Hij neemt het stokje vanaf 1 januari 2017 over van Frank de Grave

Daniëls is cardioloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch en sinds zes jaar bestuurslid van de Federatie en was voorzitter van de Raad Kwaliteit. Huib Cense, chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk en Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar en vicevoorzitter van de Federatie, volgt Marcel Daniëls op als voorzitter van de Raad Kwaliteit.

De Raad Kwaliteit maakt namens de wetenschappelijke verenigingen beleid op het terrein van kwaliteit van de medisch specialistische zorg.

Wetenschappelijke verenigingen

Marianne Ten Kate-Booij, gynaecoloog en universitair opleider Erasmus MC in Rotterdam, is voor een tweede termijn benoemd als voorzitter van de Raad Opleiding. De Raad Opleiding maakt namens de wetenschappelijke verenigingen beleid op het terrein van opleiden binnen de medisch specialistische zorg.

Bron: Federatie Medisch Specialisten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen