CAK heeft aantal taken van Zorginstituut overgenomen

0
551
Sinds 1 januari 2017 heeft het CAK een aantal taken overgenomen van Zorginstituut Nederland. Het gaat om regelingen voor klanten die anders buiten het Nederlandse zorgstelsel vallen: de regelingen wanbetalers, onverzekerden, gemoedsbezwaarden, onverzekerbare vreemdelingen en de buitenlandregeling. Klanten kunnen voor deze regelingen vanaf 3 januari telefonisch terecht bij het CAK.

Duidelijkheid voor de burger

Tot eind 2016 voerde het Zorginstituut deze regelingen uit. De belangrijkste reden voor de overdracht van deze regelingen aan het CAK is dat de overheid de uitvoering van regelingen op het gebied van de gezondheidszorg zoveel mogelijk wil onderbrengen bij één organisatie. Dat is duidelijker voor de burger en beter voor de kwaliteit waarmee de regelingen worden uitgevoerd.

Bron: CAK

Vorig artikelIKONE over eHealth & Kwaliteit van leven #EHW17
Volgend artikelOplosbare stent geeft mogelijk meer kans op stolsels dan metalen stent
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.