Uitbreiding bezoektijden in het GHZ

Vanaf 1 februari start het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) met doorlopend bezoekuur. Bezoekers kunnen dagelijks tussen 11.00 en 20.00 uur hun naasten op de verpleegafdelingen bezoeken.

Marcel Loot, manager Gastvrijheid: “De ruimere bezoektijden zijn een wens van onze patiënten en bezoekers. In het GHZ hebben we een programma met de naam Patiënt als Partner, hierbij nodigen we patiënten uit om hun verbeterideeën voor het ziekenhuis met ons te delen. Het idee voor ruimere bezoektijden is een voorbeeld van zo’n verbeteridee.

Als gastvrij ziekenhuis sprak het idee ons aan. Dit betekent dat de bezoektijden flink zijn verruimd en dat bezoek vanaf 1 februari van harte welkom is tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Wel vragen we bezoekers met elkaar af te stemmen wanneer zij op bezoek komen. Dit voorkomt dat het voor de patiënt en eventueel de andere patiënten op de kamer te druk wordt. Daarnaast kan het gebeuren dat als er een medische handeling verricht moet worden, bezoek gevraagd wordt om de kamer te verlaten. De zorg voor de patiënt en het herstel staan altijd voorop.”

Na een periode van drie maanden worden de nieuwe bezoekuren geëvalueerd. In verband met het welzijn van de patiënt hanteert de Intensive Care (IC) niet de doorlopende bezoektijden. Meer informatie over het bezoeken van een patiënt in het GHZ is te vinden op www.ghz.nl/bezoek.

Bron:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen