Nieuwe bloedtest voor vroege detectie immuunrespons Zika-virus

Array
Nieuwe bloedtest voor vroege detectie immuunrespons tegen het Zika-virus

Het Zika-virus kenmerkt zich door een explosieve toename van het aantal besmettingen in Zuid- en Midden-Amerika, het Caribisch gebied en de Verenigde Staten. De overdracht van het virus vindt plaats door muggen, maar mogelijk ook door seksueel contact. Met name voor zwangere vrouwen kan het virus een gevaar vormen, aangezien infectie van de vrouw bij het kind kan leiden tot ernstige aangeboren afwijkingen, zoals microcefalie. Ook wordt Zika geassocieerd met het Guillain-Barré syndroom, een auto-immuunziekte die gepaard gaat met spierzwakte en gedeeltelijke verlamming.

Een nieuwe serologische test voor het Zika-virus is gelanceerd. Deze is in staat om het virus al tijdens de acute fase van de infectie – een paar dagen na de eerste symptomen – te detecteren.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen