Slaap-Waakcentrum SEIN geaccrediteerd

0
946

Slaap-Waakcentrum SEIN, locatie Zwolle en Heemstede, is geaccrediteerd voor de duur van vijf jaar. De Federatie algemene SlaapCentra (FSC) heeft de accreditatie toegekend op basis van een visitatie op 25 november 2016. Voor Zwolle was het een her-accreditatie. Vijf jaar geleden werd de locatie voor de eerste keer geaccrediteerd. Al de Weerd, voorzitter FSC, neuroloog en hoofd Gert Jan Lammers en neuroloog Viviane van Kasteel plaatsten 10 januari hun handtekening onder het certificaat.

Citaat uit het visitatierapport:

“De visitatoren zagen op beide locaties een bevlogen medisch team met een open attitude in een veilige sfeer, niet alleen onderling, maar ook naar de vele andere medewerkers (laboranten, secretaressen, psychologen) waarbij iedereen blijk gaf van trots.”

Conclusie uit het rapport:

“Het Slaap-Waakcentrum SEIN (locatie Zwolle en Heemstede) is een state-of-the-art slaapcentrum met een prima functionerende medische en psychologische staf. Alle slaap- en waakstoornissen kunnen op hoog niveau worden gediagnosticeerd en adequaat worden behandeld. Het beleid van de kliniek is gericht op versterking van de positie als tertiair slaapcentrum gebouwd op de pijlers van kennis, wetenschap, onderwijs en innovatie.”

De accreditatie is een erkenning dat het Slaap-Waakcentrum SEIN kwalitatief goede zorg biedt.

Expertisecentrum

De Slaap-Waakcentra zijn onderdeel van Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN). SEIN is een expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde. Iedereen met complexe slaap- en waakproblemen kan met een verwijzing terecht bij een Slaap-Waakcentrum van SEIN. Het kan gaan om bijvoorbeeld slapeloosheid, narcolepsie, slaap apneu of slaapwandelen.

Bron: SEIN

Vorig artikelOticons BrainHearing in praktijk
Volgend artikelCardiologieleiders van de toekomst worden opgeleid in Maastricht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.