Summa verkoopt kwart van aandelen in zorgrobot Zora

Array
Nieuwe investeerder verschaft kapitaal voor verdere groei

Investeringsmaatschappij Summa verkoopt een kwart van de aandelen in zorgrobot Zora aan de Belgische vastgoedmakelaar Bart Versluys. Via zijn beleggingsholding Scorpiaux wordt Versluys een nieuwe aandeelhouder die verdere groei van de succesvolle robot mogelijk gaat maken.

Summa verwierf vorig jaar de helft van de aandelen in Zora en maakte het daarmee mogelijk de zorgrobot verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. De Zeeuwse investeringsmaatschappij behoudt nog steeds 25 procent van de aandelen in de zorgrobot. De overige aandeelhouders zijn de mede-CEO’s van Zora Bots.

Zora is een 57 centimeter grote programmeerbare robot die beschikt over allerlei sensoren waardoor ze kan lopen en praten – ze is verkrijgbaar in zestien talen. De robot wordt alsmaar populairder en inmiddels worden er wereldwijd al meer dan 400 Zora’s ingezet, vooral in verzorgingshuizen waar ze wordt gebruikt bij revalidatie, animatie en dagbesteding.

Groei versterken

Miranda Cok, CEO van Summa, verwacht dat de nieuwe investeerder de groei zal versterken. “Met Bart Versluys krijgen we er een gepassioneerde investeerder bij en ik heb er alle vertrouwen in dat dankzij zijn inzet de onderneming nog verder zal kunnen groeien.” Cok verwacht zelf dat robots de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. “Zora Bots sluit aan bij deze ontwikkeling. Daarnaast heeft ze ook een maatschappelijk belang en daar dragen we graag aan bij.”

Over Summa

Summa NV is een holding met hoofdkantoor in de Ahlers Building in Antwerpen en is ook de moederonderneming van een aantal dochterondernemingen in België en Nederland (in Terneuzen, Zeeland). Summa, vertegenwoordigd door Miranda Cok, kan zich bogen op een sterke traditie in veelzijdige vastgoedprojecten, niet alleen in de Lage Landen, maar ook door deelname aan projecten in Duitsland, Frankrijk, Polen, Slovakije, Spanje en Zwitserland. De voorbije jaren heeft Summa vooral veel belangstelling getoond voor projecten binnen de creatieve economie. De investering in Zora is een van de succesvolle operaties. Andere projecten binnen de digitale economie worden bestudeerd.

Over Zora Bots

Zora Bots is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in nieuwe robotica-oplossingen en gevestigd in Oostende. De Zora-applicatie is de eerste software die in staat is humanoïde robots leven te geven en ze in de gezondheidssector efficiënt in te zetten. De Belgische oplossing is dé manier om het gebruik van een robot eenvoudig te maken. Met een wereldwijde inzet van meer dan 400 robots, waarvan een groot deel in Europa, wordt Zora unaniem door medisch personeel geprezen als een waardevolle aanwinst bij de verzorging van patiënten. Zora Bots is nu klaar om nieuwe robots voor de gewone markt te lanceren.

Bron: Summa

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen