Learning Hackathon bedrijfshulpverlening

0
724

Leren en innoveren tegelijkertijd. In de Learning hackathon op 9 en 10 februari werken 35 deelnemers in 1 ruimte 2 dagen lang aan 1 opdracht: bedenk een oplossing om 4.200 medewerkers te scholen in bedrijfshulpverlening (BHV) en basic life support (BLS).

Een hackathon – een samenvoeging van de termen ‘hacken’ en ‘marathon’ is een manier om in korte tijd digitale oplossingen te bedenken en te bouwen. Een creatieve snelkookpan, met een razendsnelle ontwikkeling van idee naar prototype en het testen daarvan.

Het bestuur van het Spaarne Gasthuis heeft de Spaarne Gasthuis Academie, het interne opleidingsinstituut, gevraagd om een manier te bedenken alle medewerkers te scholen in bedrijfshulpverlening (BHV) en basic life support (BLS). Het ziekenhuis kiest er bewust voor om de kennis over BHV en Basic Life Support (BLS) aan alle medewerkers aan te bieden.

Belangrijke bijlage aan de maatschappij

Als medewerker in een ziekenhuis is het mogelijk nog belangrijker om te weten wat je moet doen bij brand, ongevallen, evacuatie en bij reanimatie. Die kennis kan ook van pas komen buiten het ziekenhuis. Het Spaarne Gasthuis ziet het scholen van al haar medewerkers als een belangrijke bijdrage aan de maatschappij.

De hackathon wordt georganiseerd  door de Spaarne Gasthuis Academie in samenwerking met het Studiecentrum Bedrijf en Overheid.

Bron: Spaarne Ziekenhuis

Vorig artikelStaten stemmen in met financiële steun Pivot Park Oss
Volgend artikelOok thuis met je behandeling bezig zijn, dankzij de Luca app
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.