Tinnitus week

Array

Deze week, van 6-10 februari, is de Week van het Oorsuizen 2017 met aandacht voor tinnitus in diverse media. Dit jaar is het thema: Je bent niet alleen!
Veel mensen ervaren tinnitus als gepiep of gesuis in hun hoofd of oren, maar in feite kan het vele verschillende vormen aannemen. U kunt een zoemend, gonzend of uitend geluid ervaren. Sommige mensen beschrijven het zelfs als de sensatie van een bruisende oceaan.

Het kan continu of onderbroken zijn en u kunt het in e?e?n of beide oren waarnemen. En u hoort het wellicht zelfs in uw slaap,

Tinnitus is voor de meeste mensen een subjectief geluid. Dit betekent dat alleen de persoon die het heeft het kan horen. Het kan zacht of hard zijn. Tinnitus ontstaat binnen in het hoofd en kan opeens ontstaan of heel geleidelijk.

Tips om tinnitus onder controle te krijgen in plaats van dat het u beheerst.

Er bestaat geen genezing voor tinnitus, maar als u beter begrijpt hoe u het kunt beheersen, kan dit ook helpen om u beter te voelen.

Er bestaat niet e?e?n enkele benadering voor iedereen. Het kan zijn dat u verschillende combinaties van technieken uit moet proberen voordat u vindt wat het beste voor u werkt.

De voordelen van geluid

Door naar verschillende soorten geluid te luisteren kan het zijn dat uw aandacht van uw tinnitus wordt afgeleid en dat het u verlichting biedt. Dit is wat uw audicien geluidstherapie of een behandelplan zal noemen.

Dit kan inhouden:

  • Geluidsgenerator: een apparaat voor naast uw bed dat verschillende geluiden kan spelen om tinnitus te verminderen
  • Muziek: rustgevende muziek of natuurgeluiden kunnen het contrast tussen tinnitus en rustige omgevingen verminderen
  • Hoortoestellen: kleine apparaatjes voor de oren die geluid versterken.
  • Meer geluid zorgt ervoor dat uw tinnitus minder opvalt
  • Combinatie-toestellen: hoortoestellen met speciale programma’s voor tinnitus.

Extra oplossingen

Er is een aantal andere dingen die u kunt doen om de manier waarop u over tinnitus denkt en erop reageert te veranderen.

Ontspannings- en mindfulnessoefeningen

kunnen de intensiteit van tinnitus bij sommige mensen helpen verminderen. Yoga en medicatie kunnen nuttig zijn, met name onder de begeleiding van een deskundige zorgverlener.

Een gezond dieet en lichaamsbeweging kunnen een positief e ect op uw leven hebben.

Draag gehoorbescherming bij bijvoorbeeld het jagen, het bedienen van elektrisch gereedschap, grasmaaiers en andere lawaaiproducerende apparatuur.

Zet uw muziek niet te hard, met name als u een hoofdtelefoon gebruikt

Denk positief. Negatieve of boze gevoelens kunnen tinnitus erger doen lijken. Richt u op de dingen die u gelukkig maken.

Zorg voor een goed slaappatroon.

Ga bijvoorbeeld op regelmatige tijden naar bed en vermijd grote maaltijden, alcohol, cafei?ne en lichaamsbeweging vlak voor het slapen gaan.

Lees hier meer over Tinnitus en de mogelijke oplossingen

Bron: Oticon
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen