Diagnose en behandeling gehoorverlies

Array

In meer dan 90% van de gevallen van gehoorverlies, vormen hoortoestellen de beste oplossing daar ze de levenskwaliteit van de slechthorende en de andere familieleden verbeteren.

Laat een gehoortest uitvoeren!

De eerste stap naar een beter gehoor is naar een hoorcentrum gaan voor een gehoortest. Het neemt minder dan een uur in beslag en doet geen pijn. Bied aan om mee te gaan. Er zal immers veel informatie worden gegeven. Twee geheugens zijn beter dan een.

De beste behandeling

Als de test aantoont dat u aan gehoorverlies lijdt, moet u op zoek gaan naar een gepaste oplossing. In de meeste gevallen vormen hoortoestellen de beste oplossing daar ze het vermogen om te communiceren vergroten – ook al kunnen ze de gebruiker zijn gehoor niet volledig teruggeven. De oplossing die de gehoorspecialist aanbeveelt zal afhangen van de behoeften van de gebruiker, diens levensstijl, persoonlijke voorkeuren en budget.

Zich aanpassen aan nieuwe indrukken

Wanneer de hoortoestellen zijn geplaatst moet u de patiënt een hart onder de riem steken. De versterkte geluiden kunnen zeer overweldigend zijn omdat de hersenen opnieuw naar vergeten geluiden moeten luisteren. Toch is het belangrijk dat u de hoortoestellen zo vaak mogelijk draagt zodat de hersenen zich kunnen aanpassen. Als het volume te luid of te zacht staat, moet u hem/haar aanmoedigen om de hoortoestellen bij te stellen.

Lees hier meer over de eerste dagen met hoortoestellen

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen