Dialyse-informatiemiddag op 16 maart in Meander

0
712

Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 16 maart 2017 een informatiemiddag over dialyse en transplantatie. Belangstellenden zijn van harte welkom van 16.00 tot 18.00 uur in het Niercentrum Midden-Nederland op de afdeling Dialyse (B4).

Niercentrum Midden-Nederland biedt verschillende vormen van dialyse en streeft naar zelfsturing op maat. In principe dialyseert de patiënt thuis waarbij de dialysebehandeling flexibel en in een vertrouwde omgeving plaats kan vinden. Als thuis niet mogelijk is biedt het Niercentrum de mogelijkheid voor dialyse in twee dialysecentra in de regio, locatie Meander Medisch Centrum in Amersfoort en locatie St Jansdal Harderwijk.

Verschillende vormen dialyse

Bezoekers kunnen tijdens de informatiemiddag kennismaken met verschillende vormen van dialyse in het Niercentrum, zoals hemodialyse, peritoneaal dialyse en ervaringsverhalen horen van dialysepatiënten. Ook is er informatie over thuis-, nacht- en vakantiedialyse. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan de nefrologen, dialyseverpleegkundigen, transplantatieverpleegkundigen, maatschappelijk werkers en diëtisten. Ook de Nierstichting Nederland en patiëntenvereniging DIOR zijn aanwezig.

Wat is dialyse?

Het leven van mensen met nierproblemen verandert ingrijpend als zij gedialyseerd moeten worden. Hun eigen nieren kunnen het bloed onvoldoende zuiveren, waardoor afvalstoffen en vocht onvoldoende verwijderd worden uit het lichaam.

Locatie en aanmelden

De dialysemarkt wordt gehouden in het Niercentrum Midden Nederland, locatie Meander Medisch Centrum (afdeling Dialyse B4), Maatweg 3 in Amersfoort. Aanmelden kan t/m 13 maart per mail bij sm.hogendoorn@meandermc.nl of telefonisch op 033 – 850 72 40.

Bron: Meander MC

Vorig artikel65 plussers bewegen meer in groene woonomgeving
Volgend artikelAmsterdam krijgt eerste ‘walk-in tandarts’ noodhulpconcept: Dental365
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.