Dialyse-informatiemiddag op 16 maart in Meander

Array

Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 16 maart 2017 een informatiemiddag over dialyse en transplantatie. Belangstellenden zijn van harte welkom van 16.00 tot 18.00 uur in het Niercentrum Midden-Nederland op de afdeling Dialyse (B4).

Niercentrum Midden-Nederland biedt verschillende vormen van dialyse en streeft naar zelfsturing op maat. In principe dialyseert de patiënt thuis waarbij de dialysebehandeling flexibel en in een vertrouwde omgeving plaats kan vinden. Als thuis niet mogelijk is biedt het Niercentrum de mogelijkheid voor dialyse in twee dialysecentra in de regio, locatie Meander Medisch Centrum in Amersfoort en locatie St Jansdal Harderwijk.

Verschillende vormen dialyse

Bezoekers kunnen tijdens de informatiemiddag kennismaken met verschillende vormen van dialyse in het Niercentrum, zoals hemodialyse, peritoneaal dialyse en ervaringsverhalen horen van dialysepatiënten. Ook is er informatie over thuis-, nacht- en vakantiedialyse. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan de nefrologen, dialyseverpleegkundigen, transplantatieverpleegkundigen, maatschappelijk werkers en diëtisten. Ook de Nierstichting Nederland en patiëntenvereniging DIOR zijn aanwezig.

Wat is dialyse?

Het leven van mensen met nierproblemen verandert ingrijpend als zij gedialyseerd moeten worden. Hun eigen nieren kunnen het bloed onvoldoende zuiveren, waardoor afvalstoffen en vocht onvoldoende verwijderd worden uit het lichaam.

Locatie en aanmelden

De dialysemarkt wordt gehouden in het Niercentrum Midden Nederland, locatie Meander Medisch Centrum (afdeling Dialyse B4), Maatweg 3 in Amersfoort. Aanmelden kan t/m 13 maart per mail bij [email protected] of telefonisch op 033 – 850 72 40.

Bron: Meander MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen