Samenwerking Sportgeneeskunde en Cardiologie

0
852

Met ingang van februari 2017 is de Saxenburgh Groep gestart met een ‘sportcardiologisch’ spreekuur in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. Binnen dit spreekuur, wat momenteel enkele dagdelen per maand gepland is, werken de sportarts (Marloes Stapel) en Cardioloog (José Drost) samen aan het probleem van de patiënt.

José Drost: “In de praktijk komen wij regelmatig vraagstukken tegen die op het grensgebied van zowel de sportgeneeskunde als cardiologie liggen. We zijn een gezamenlijk spreekuur gestart omdat patiënten tot op heden een afspraak kregen bij beide specialismen. Dat is nu niet meer nodig, de patiënt krijgt nog maar 1 afspraak waarbij wij beiden aanwezig zijn en samen het vraagstuk behandelen.”

Hartklachten en sport

Er kan hierbij gedacht worden aan cardiologische patiënten die graag meer, maar vooral ook veilig, willen sporten. Maar ook worden patiënten gezien die klachten hebben tijdens het sporten, welke mogelijk gerelateerd kunnen zijn aan problemen van het hart. De bezoekers van het spreekuur lopen uiteen van topsportniveau tot de patiënt met een chronische ziekte en een beperkt inspanningsvermogen.

Gezamenlijke expertise

Marloes Stapel: “Vanuit onze gezamenlijke expertise proberen we de patiënt van het juiste advies te voorzien. Beiden zijn wij overtuigd van de meerwaarde van sport in een gezonde leefstijl, door middel van dit spreekuur hopen we patiënten te stimuleren voldoende en op een gezonde manier te bewegen, geheel passend in de visie van Sportvitaal Vechtdal.”

Patiënten kunnen verwezen worden via de huisarts of intern via een van de medisch specialisten.

Contact

Polikliniek cardiologie: maandag t/m vrijdag

08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 16.30 uur.

(0523) 276340

CardioLongTeamPoli@sxb.nl

sportgeneeskunde@sxb.nl

Bron: SXB

Vorig artikelZorg voor moeder en kind nog niet hersteld na ebolacrisis
Volgend artikelWinnaars Rookvrije Generatie Awards bekend
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.