EO-radioprogramma ‘Open Huis’ doet verslag van de zorg

0
1018
(©EO/Willem-Jan de Bruin) (Van links naar rechts: Tom Herlaar, mevrouw Herlaar en Petra de Joode)
(©EO/Willem-Jan de Bruin) (Van links naar rechts: Tom Herlaar, mevrouw Herlaar en Petra de Joode)
Open Huis in de Zorg, 13 t/m 18 maart, 14.00 uur, NPO Radio 5

Het EO-radioprogramma ‘Open Huis’ op NPO Radio 5 is tijdens de Week van Zorg en Welzijn (13 t/m 18 maart) te gast bij zorginstellingen door heel Nederland. Elke dag doen presentatoren Tom Herlaar en Petra de Joode een andere instelling aan, waar ze spreken met professionals uit de volle breedte van de zorg. De uitzendingen geven een bijzonder kijkje achter de schermen van verzorgingshuis tot apotheek en van revalidatiecentrum tot natuurboerderij.

Maandag, tijdens de eerste uitzending van Open Huis in de Zorg, bezoekt Tom Herlaar revalidatiecentrum Naarderheem in Naarden. Een bijzondere locatie voor de presentator. Tom: “Mijn moeder woont hier en is te gast in de uitzending. We gaan samen presenteren. Hoewel ze al 94 is, is ze nog heel kwiek. Ik kijk er enorm naar uit!” Het speciale presentatie-duo belt onder andere met olympisch kampioen Maarten van der Weijden, die de Week van Zorg en Welzijn als ambassadeur een warm hart toedraagt.

Stemlocatie

Ook de actualiteit laat Open Huis niet aan zich voorbij gaan. Woensdag bouwt het EO-radioprogramma haar studio op bij zorggroep De Vechtstreek in Breukelen; één van de vele stemlocaties die ons land rijk is. Hier peilt Tom Herlaar de stemming over de zorg. Hoe tevreden zijn mensen over de kwaliteit van onze zorg en wat betekenen de plannen van de politieke partijen voor de toekomst van de zorg in Nederland?

Door het land

Petra de Joode trekt als verslaggever door het land, op zoek naar de visie op zorg en welzijn. Ze brengt een bezoek aan het Jongerenfestival van Utrechtzorg, waar leerlingen van ROC Midden Nederland enthousiast worden gemaakt voor een baan in de zorg, neemt de luisteraar mee naar de Zorgtotaal Beurs en draait mee op een zorgboerderij.

Held van de Zorg

In de rubriek Helden van het Open Huis gaan Herlaar en De Joode voor de gelegenheid op zoek naar de ‘Held van de Zorg’. “We zetten mensen in het zonnetje die op een heel eenvoudige manier iets voor hun naaste betekenen”, vertelt Petra de Joode. “Elke dag reiken we een medaille uit aan iemand die zich op een positieve manier inzet voor de zorg.”

Data & uitzendlocaties

Maandag 13 maart
Zorgcentrum Naarderheem (Naarden)

Dinsdag 14 maart
Apotheek Oudewater (Oudewater)

Woensdag 15 maart
Zorggroep De Vechtstreek (Breukelen)

Donderdag 16 maart
Sherpa (Baarn)

Vrijdag 17 maart
Natuurboerderij Brinkhorst (Amersfoort)

Zaterdag 18 maart
Franciscus Gasthuis Vlietland (Schiedam)

Vorig artikel2Doc Burning out: “We kunnen niet meer”
Volgend artikelBewustzijn belang informatiebeveiliging zorg neemt toe
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.