Benelux-parlement debatteert over grensoverschrijdende zorg

0
912
Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking houdt een inleiding over de prioriteiten van het Nederlandse Voorzitterschap.
Op vrijdag 24 maart en zaterdag 25 maart 2017 wordt in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag de eerste plenaire vergadering in 2017 van de Benelux Parlementaire Assemblee gehouden. Parlementari?rs uit Belgi?, Nederland en Luxemburg bespreken die twee dagen onder Voorzitterschap van senato...

Vandaag en zaterdag 25 maart 2017 wordt in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag de eerste plenaire vergadering in 2017 van de Benelux Parlementaire Assemblee gehouden. Parlementariërs uit België, Nederland en Luxemburg bespreken die twee dagen onder Voorzitterschap van senator André Postema een groot aantal actuele thema’s.

Minister Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking houdt een inleiding over de prioriteiten van het Nederlandse Voorzitterschap

Vrijdagmiddag staat het plenaire debat verder in het teken van de grensoverschrijdende zorg, onder het motto: “Patiënten zonder grenzen: barrières wegwerken in de Benelux”. Hierover zal naast nationale- en internationale deskundigen uit de zorg  namens de Nederlandse minister Schippers (VWS) plaatsvervangend directeur curatieve zorg Ernst van Koesveld spreken. De plenaire zitting eindigt vrijdag met een debat. Het voormalige Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg houdt vrijdag de slottoespraak.

Zaterdagmorgen wordt in de plenaire vergadering onder meer verslag gedaan van de uitkomsten van zeven commissievergaderingen. De onderwerpen die daarin onder meer aan de orde komen zijn: samenwerking bij controle van luchtvrachtverkeer, operationele veiligheid van nucleaire installaties in de Benelux bv tegen terrorisme, landbouw in de grensregio’s en malafide hondenhandel.

Het Benelux-parlement is opgericht in 1955 door Belgische, Nederlandse en Luxemburgse parlementariërs en komt drie keer per jaar bijeen voor een plenaire vergadering. Het Voorzitterschap rouleert. Het parlement bestaat uit 49 leden: 21 uit België, 21 uit Nederland en 7 uit Luxemburg, en telt zeven commissies. Het controleert het functioneren van de Benelux Unie en brengt gevraagd en ongevraagd advies uit aan de regeringen van de drie landen.

Het programma van de plenaire vergadering treft u aan op de website van de Benelux Parlementaire Assemblee. https://www.beneluxparl.eu/nl/ De plenaire vergadering is openbaar. U bent van harte uitgenodigd deze plenaire bijeenkomst bij te wonen. Ik verzoek u wel uw komst vooraf aan te melden.

Meer informatie over de Benelux Interparlementaire Assemblee vindt u hier:

https://www.beneluxparl.eu/nl/

https://www.eerstekamer.nl/commissies/benelux

Bron: Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vorig artikelOnderzoekers Erasmus MC draaien veroudering terug
Volgend artikelEscaperoom Spaarne Gasthuis wint innovatie award
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.