Psycholoog uit Maastricht schrijft handboek voor relaties

Doelgericht handboek voor de relatietwijfelaar

Op vrijdag 24 maart verscheen het handboek ‘Bij twijfel zeker doen’ van Marly Senden uit Maastricht en is uitgegeven door Mosae Libro eveneens uit Maastricht. De auteur is psycholoog en heeft een praktijk voor relatietherapie, psychotherapie, coaching en mindfulness. Dit boek is voor diegene die twijfelt over z’n relatie.

Kom in actie bij relatietwijfels en blijf niet hangen

Bij twijfel zeker doen van Marly Senden helpt je om een keuze te maken om te investeren in je relatie of je eigen weg te gaan. Als je steeds weer tegen moeilijkheden aanloopt, dan wil je graag weten of er nog een kans van slagen is. Je gevoel is daarbij belangrijk maar kan ook in de weg zitten.

Krijg inzicht in je relatie

Naast je gevoel zijn er factoren te benoemen die van invloed zijn op een gelukkige relatie: relatievoorspellers. Daar is veel wetenschappelijk onderzoek naar verricht dat overzichtelijk belicht wordt. Verhalen en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk maken de theorie herkenbaar. Inzichtgevende vragen worden aan jou voorgelegd en antwoorden worden besproken. Zou je opnieuw voor een relatie met jouw partner kiezen? Kun je jezelf zijn in deze relatie? Wat is acceptabel en waarin kun je je aanpassen? En zo nog veel meer vragen. Dat zal je helpen bij het analyseren van je twijfels en het nemen van een beslissing. Je krijgt meer inzicht in jullie relatie en behoeften.

Relatie te goed om weg te gaan

Je relatie kan te goed zijn om te gaan, of te slecht om te blijven. Als je al lang worstelt met gedachten en gevoelens, dan gaat dat ten koste van je levensgeluk. Verder kunnen gaan, samen of alleen, is een bevrijding.

Of heb je (weer) een verbroken relatie achter de rug? Na het lezen van Bij twijfel zeker doen heb je meer inzicht in eerdere relaties en waarom het misliep. Je wordt bewuster van je eigen behoeften en kunt in de toekomst betere keuzes maken. Je krijgt inzicht in aspecten die zorgen voor een gelukkige of juist ongelukkige partnerrelatie.

Een praktisch en doelgericht boek waarin theoretische uitleg afgewisseld wordt met adviezen, tests, oefeningen, vragen aan jou en praktijkvoorbeelden.

Je hebt veel invloed op jouw eigen geluk. Dat betekent wel dat je in actie moet komen. Marly Senden, psycholoog en relatietherapeut, neemt je op praktische en heldere wijze hierin mee.

Het boek is uitgegeven door Mosae Libro en verkrijgbaar bij de betere boekhandel voor € 20,00 – ISBN 978 90 8666 419 1

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen