Aanwijzing voor De Wit Thuiszorg B.V.

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft De Wit Thuiszorg B.V. in Nijmegen een aanwijzing gegeven. Volgens de inspectie voldoet de zorg niet aan een flink aantal kwaliteitseisen. Dit leidt tot gezondheidsrisico’s voor cliënten. De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen dat De Wit Thuiszorg B.V. zonder extra maatregelen binnen een redelijke termijn de voortdurende tekortkomingen kan oplossen.

De Wit Thuiszorg B.V. is een particuliere thuiszorgorganisatie die 24-uurs zorg biedt aan cliënten. De Wit Thuiszorg regelt zorg voor cliënten met voornamelijk psychogeriatrische en/of somatische problematiek. Deze zorgorganisatie biedt persoonlijke verzorging, begeleiding en hulp bij het huishouden.

Waarom een aanwijzing?

De inspectie heeft de afgelopen jaren een aantal inspectiebezoeken gebracht aan de zorgaanbieder. Daarbij stelde ze tekortkomingen vast. Het lukt De Wit Thuiszorg niet om de kwaliteit van zorg op het vereiste niveau te brengen. Tijdens de meest recente toezichtbezoeken bleek dat er sprake was van een verslechtering. Hierdoor zijn er risico’s voor de cliëntveiligheid toegenomen. Deze risico’s ontstaan onder andere doordat medewerkers onvoldoende deskundig zijn. Veel van de medewerkers beheersen niet genoeg de Nederlandse taal. Communicatie tussen zorgverlener en cliënt kan hierdoor een risico vormen. Ook worden fouten niet gemeld. Deze worden daardoor ook niet goed geanalyseerd. En worden er ook geen verbetermaatregelen genomen waardoor dergelijke fouten in de toekomst worden voorkomen.

Hoe nu verder?

De inspectie wil resultaat zien bij De Wit Thuiszorg B.V. De vastgestelde tekortkomingen moeten binnen vier maanden worden weggenomen. Anders kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen. Zie ook uitleg over de maatregelen die de IGZ kan nemen.

De inspectie zal in de komende tijd de ontwikkelingen bij deze zorgaanbieder nauwlettend volgen. Onder andere door het doen van onverwachte toezichtbezoeken.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen