Nieuw Familiehuis komt op Little Coolhaven

Het Familiehuis Daniel den Hoed gaat over enkele jaren verhuizen naar een groter huis dichtbij het Erasmus MC in Rotterdam. Het bestuur heeft besloten tot de bouw van een nieuw en groter Familiehuis binnen het nieuw te ontwikkelen woon- en werkgebied ‘Little Coolhaven’. De verhuizing is noodzakelijk vanwege de verplaatsing van ziekenhuis Erasmus MC-Daniel den Hoed naar het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut waar vanaf 2018 alle oncologiepatiënten op een centrale locatie worden behandeld.

Het Familiehuis biedt logeergelegenheid aan familieleden van kankerpatiënten en staat nu nog in Rotterdam-Zuid, pal naast ‘Daniel den Hoed’. Vanuit het nieuwe Familiehuis, dat zes verdiepingen zal beslaan, is het  Erasmus MC gemakkelijk te bereiken via een geplande loopbrug over de ’s Gravendijkwal.
 
Nieuw Familiehuis
Het nieuwe Familiehuis vestigt zich op de bovenste zes etages van een van de gebouwen aan de zijde van de ’s Gravendijkwal. De capaciteit zal met 22 gastenkamers, 7 studio’s, meerdere woon- en eetkamers en gezamenlijke keukens meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige huis. “In de opzet en inrichting streven we, net als in het huidige Familiehuis, naar een huiselijke sfeer waarin familieleden en ambulante patiënten een warme logeerplek vinden in de directe nabijheid van het ziekenhuis”, aldus directeur Rachel Maréchal. “We zijn blij dat we het nieuwe Familiehuis zo dicht bij het Erasmus MC kunnen realiseren.”
De totale kosten voor de realisatie van het nieuwe huis bedragen ca. € 9 miljoen. Een deel daarvan wordt gefinancierd vanuit het eigen gespaarde vermogen van de stichting en een gift van de stichting Roparun van € 1,75 miljoen. Het resterende bedrag van ca € 2 miljoen hoopt de stichting met behulp van particulieren, bedrijven en vermogensfondsen te vergaren. Daarvoor is in 2016 de fondsenwervende campagne ‘Niet Zonder Jou’ gestart (www.nietzonderjou.nl).
Little C
Little C, zoals het nieuwe gebied in Hoboken wordt genoemd, wordt in de komende jaren aan de kop van de Coolhaven ontwikkeld door TBI-Ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren. In totaal worden naast de Hogeschool Rotterdam en tegenover het Erasmus MC vijftien gebouwen neergezet met ruimte voor kantoren, appartementen, lofts en horeca die omringd worden door water en groen.
Bron: Erasmus MC
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen