Meer rust en afleiding op vernieuwde onderzoekskamer kinderafdeling

Array

De onderzoekskamer op de kinderafdeling van het St. Anna Ziekenhuis heeft een metamorfose ondergaan. De muren zijn voorzien van frisse kleuren en leuke afbeeldingen van allerlei bosdieren. De meeste apparatuur is opgeborgen in een mooie kastenwand en er hangt een groot televisiescherm dat gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een filmpje ter voorbereiding of afleiding.

De vernieuwde onderzoekskamer is mogelijk gemaakt door de stichting Kinderen van St. Anna. Samen met initiatiefnemer van de stichting, de heer Van Erp, heeft voormalig patiënte Pascalle de onderzoekskamer officieel geopend.

Sandra Burgers, afdelingshoofd vrouw-kind: “Voor kinderen heeft een ziekenhuisopname een grote impact. Van belang is dat zij zich veilig en zoveel mogelijk thuis voelen in het ziekenhuis. Wij hebben patiënten mee laten denken over de nieuwe inrichting van de onderzoekskamer.”

Pascalle: “Ik vond het vooral belangrijk dat de kamer rust uitstraalt, zodat je je meer op je gemak voelt tijdens een onderzoek. En natuurlijk het grote televisiescherm waarop je spelletjes kunt doen en filmpjes kunt kijken.”

De stichting had voor Pascalle, haar ouders en zusje nog een extra verrassing. Zij mogen gaan genieten van een geheel verzorgde dag uit in de Efteling.

Naast de vernieuwde inrichting van de onderzoekskamer heeft stichting Kinderen van St. Anna ook een aantal tablets aan de kinderafdeling en afdeling voor spoedeisende hulp geschonken. Samen met de afdeling kijkt de stichting naar nog meer middelen om het voor kinderen zo aangenaam mogelijk te maken in ons ziekenhuis.

Bron: St Anna Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen