Zorgverleners kunnen kosteloos activeren

0
711
Support button on a keyboard

Digitale zorgmessenger landelijk geïntroduceerd  

Na een geslaagde testfase wordt vandaag een nieuwe zorgmessenger geïntroduceerd die huisartsen, specialisten, apothekers en andere geregistreerde zorgverleners in Nederland met elkaar verbindt. Met ZorgDomein Patiëntoverleg kunnen zorgverleners veilig en efficiënt over patiënten overleggen en informatie delen, gewoon via hun mobiel of computer. Patiëntoverleg komt landelijk kosteloos beschikbaar.

“Patiëntoverleg is ideaal voor overleg met de specialist over gevallen die geen spoed hebben”, zegt de Rotterdamse huisarts Maartje Reijers: “Je staat niet in de wacht en kunt op jouw moment contact zoeken of reageren. Patiëntoverleg is ook een veiliger en handiger alternatief voor overleg met zorgverleners in de buurt, zoals apothekers en met wijkteams.”

Patiëntoverleg is een initiatief van ZorgDomein. Oprichter en CEO Walter Balestra: “Het systeem is bedoeld voor al die momenten waarop huisartsen, specialisten en andere zorgverleners veilig en efficiënt willen overleggen over patiënten. Zij vinden het daarbij handig dat ze patiëntinformatie kunnen meesturen en opslaan in het eigen informatiesysteem.”

Wanneer het uitkomt

In de regio’s Rotterdam en Nijmegen werken inmiddels zo’n 500 huisartsen, apothekers en andere zorgverleners met Patiëntoverleg. Ook specialisten zijn er positief over. Kinderarts Kees Aleman van het Rotterdamse Ikazia Ziekenhuis: “Patiëntoverleg is een prettige manier van overleggen met de huisarts: ik krijg de patiëntgegevens erbij en kan de vraag op mijn gemak beantwoorden. Aan de telefoon moet ik altijd ter plekke antwoord geven, soms zelfs bij een patiënt aan het bed. Dat komt de zorg niet ten goede.” Volgens huisarts Reijers zorgt de nieuwe messenger niet voor een overvloed aan berichten: “Je stelt alleen zakelijke, werkgerelateerde vragen. En er zit ook een ‘uitknop’ op Patiëntoverleg. Dan ben je even niet beschikbaar. Klaar.”

Landelijke lancering

ZorgDomein is landelijk de belangrijkste speler als het gaat om digitale communicatie en informatieoverdracht tussen huisartsen en ziekenhuizen. Vrijwel alle huisartsen, grote tweedelijns zorginstellingen en ook steeds meer eerstelijns praktijken zijn bij ZorgDomein aangesloten. Al deze professionals kunnen Patiëntoverleg direct kosteloos activeren. Andere geregistreerde zorgverleners hoeven hiervoor alleen (ook kosteloos) een ZorgDomein-account aan te maken.

Bron: ZorgDomein

Vorig artikelPas vanaf 1 september weer een nieuwsbrief
Volgend artikelViroloog Rimmelzwaan krijgt hoogste Duitse prijs van 5 miljoen euro
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.