Succesvolle verwenmiddag voor borstkankerpatiënten

0
643

Dinsdag 30 mei organiseerde het Mammacentrum van Treant Zorggroep een verwenmiddag voor (ex-)borstkankerpatiënten. Ruim vijftig vrouwen genoten van deze middag, die in het teken stond van ontspanning, verzorging en creativiteit.

Voor de deelnemers was er een uitgebreid programma: een mooie armband maken, ontspannende zentangles leren tekenen, je nagels laten verzorgen en voorzien van een mooie lak, je rug en schouders laten masseren. En ook je handen en voeten laten masseren behoorde tot de mogelijkheden.

Ontspannen sfeer

Patiënten en ex-patiënten zijn enthousiast: ‘Wat een fijne middag, in een ontspannen sfeer. Heerlijk om op deze positieve manier aangeraakt te worden. Normaal gesproken gebeurt dat alleen bij de fysiotherapeut of tijdens een controleafspraak, dus deze middag is zalig.’ Angelica de Lorenzo, physician assistant: ‘Dat is ook precies de reden waarom we deze middag hebben georganiseerd. Bij het Mammacentrum vinden we persoonlijke aandacht erg belangrijk. Om dat niet alleen in de spreek- of onderzoekskamer te kunnen doen, maar ook in deze vorm van een verwenmiddag is natuurlijk heel erg fijn.’

Tegenwicht

Bij Elly van der Hoeff en Janine van der Meer konden de dames hun nek en schouders lekker laten masseren: ‘Vrouwen ervaren het als licht en ontspannend; als een soort tegenwicht tegen de spanning die de onderzoeken en de behandeling met zich meebrengen.’

Mammacentrum

Het Mammacentrum van Treant Zorggroep is hét borstkankercentrum van Noord-Nederland als het gaat om eendagsdiagnostiek, sate-of-the-art behandelmethoden én persoonlijke aandacht. Patiënten kunnen na verwijzing elke werkdag terecht. Daarnaast is ook academische kennis in huis aanwezig. Kortom, het gespecialiseerde en multidisciplinaire borstkankerteam van Treant staat elke dag klaar om de best mogelijke zorg te leveren.

Bron: Treant Zorggroep

Vorig artikelEO maakt serie over innovaties in ouderenzorg
Volgend artikelVoorspellen uiterlijk met DNA helpt politieonderzoek
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.