Huidkankerdag levert meer dan 200 verdachte plekjes op

Array
Noodzaak van preventie en controle opnieuw aangetoond

Tijdens de Huidkankerdag van 20 mei is bij meer dan 200 mensen een verdenking van huidkanker geconstateerd. In totaal werden bij 215 van de 4500 deelnemers verdachte plekken ontdekt. In dertig gevallen is mogelijk sprake van een melanoom, de kwaadaardigste variant van huidkanker. Alle deelnemers met verdachte plekken is geadviseerd om zich nader te laten onderzoeken. Volgens de wetenschappelijke vereniging van dermatologen, de NVDV, toont dit resultaat aan dat aandacht voor primaire preventie én regelmatige controle van de huid cruciaal zijn.

Behalve de verdenkingen van huidkanker, is bij enkele honderden mensen geconstateerd dat de huid is beschadigd door zon. Jorrit Terra, dermatoloog van de NVDV: “Dit bewijst nog maar eens dat het ontzettend belangrijk is om je huid in te smeren en verstandig om te gaan met de zon. Het ‘insmeerbewustzijn’ van mensen moet echt omhoog.”
Bijna 4500 mensen hebben zich tijdens de Huidkankerdag op 20 mei laten onderzoeken.  Ruim 160  dermatologen van 85 klinieken uit het hele land deden  mee aan deze dag die voor de vijfde keer werd gehouden.

Bron: Huidkankerdag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen