Wethouder Karsten Klein neemt onderzoeksrapport in ontvangst uit handen van Margreet Roemeling van Stichting Voorall. Foto: Henriëtte Guest.

Toegankelijkheid centraal thema Zorginnovatiebijeenkomst gemeente Den Haag

Array

Vandaag stond de zorginnovatiebijeenkomst van de gemeente Den Haag in het teken van initiatieven op het gebied van digitale, fysieke en sociale toegankelijkheid in Den Haag. Diverse vertegenwoordigers van zorgpartijen waren aanwezig in de Caballero Fabriek om o.a. met wethouder Karsten Klein (Stedelijke economie, Zorg en Havens) in gesprek te gaan over prikkelende vraagstellingen. De uitkomsten van deze gesprekken vormen de basis voor de “Challenge Toegankelijkheid 2017”.

Deze loopt vanaf nu tot het einde van het jaar. Stichting Voorall, belangenbehartiger van Hagenaars met een beperking, overhandigde tijdens de zorginnovatiebijeenkomst een onderzoeksrapport aan de wethouder. Hierin doen zij aanbevelingen voor innovatieve toepassingen op het gebied van toegankelijkheid in Den Haag, zoals beschikbaarheidssensoren voor gehandicaptenparkeerplaatsen. De zorginnovatiebijeenkomsten van de gemeente Den Haag hebben aangetoond een belangrijke aanjaagfunctie te hebben voor zorginnovatie in de stad.

Karsten Klein, wethouder Stedelijke economie, Zorg en Havens: “Ik ben zeer trots op alle initiatieven die er reeds zijn op het gebied van toegankelijkheid. Vandaag ben ik het gesprek aangegaan met zowel zorgprofessionals als hulpbehoevenden om een aantal uitdagingen te definiëren om de digitale, fysieke en sociale toegankelijkheid verder te kunnen verbeteren. Tijdens de Challenge Toegankelijkheid gaan weer een flink aantal teams oplossingen bedenken voor mensen met een visuele beperking. Ik ben ervan overtuigd dat dit wederom een paar mooie toepassingen voor de zorg gaat opleveren!”
Aansprekende initiatieven
Tijdens de zorginnovatiebijeenkomst passeerden diverse aansprekende initiatieven de revue. Zo was er aandacht voor het Upside Café, een lunchcafé waar mensen met een verstandelijke beperking een leer-, werk- en ontwikkelingsplek hebben en ‘gewoon meedoen’ in de maatschappij. Daarnaast vertelde Gerard de Nooij, oprichter van Ongehinderd.nl, hoe hij met zijn organisatie publieke plekken test. Welke restaurants zijn bijvoorbeeld rolstoelvriendelijk? Inmiddels hebben tienduizenden gebruikers hun beoordelingen geplaatst in de gratis te downloaden app. Annemarie Goedvolk, directeur van Festival Classique, nam de aanwezigen mee in de concertervaringen van mensen met een visuele beperking. Tenslotte vertelde Erol Günes, een blinde hardloper, hoe hij zijn sport nog steeds wekelijks beoefent met behulp van een zogenaamde “running buddy”.

Bron: Den Haag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen