Sneller en comfortabeler onderzoek in nieuwe interventiekamer Groene Hart Ziekenhuis

0
1051

De afdeling Radiologie van het Groene Hart Ziekenhuis heeft een nieuwe kamer voor interventieradiologie geopend. De nieuwe apparatuur in de kamer zorgt er voor dat er sneller en nog nauwkeurig gewerkt kan worden. Ook is de kamer ruimer en comfortabeler ingericht. Dit is een voordeel voor bijvoorbeeld vaatpatiënten die een dotterbehandeling moeten ondergaan of bij wie een stent geplaatst wordt.

Interventieradioloog Prof. dr. Pattynama: “De nieuwe apparatuur heeft de mogelijkheid om de beelden in 3D weer te geven waardoor we beter kunnen zien waar bijvoorbeeld een stent in het bloedvat precies geplaatst moet worden. Voor de patiënt heeft dat als voordeel dat de ingreep sneller gedaan kan worden. Zo vermindert ook de hoeveelheid röntgenstraling en contrastvloeistof die voor het onderzoek nodig is. Daarnaast is de kamer een stuk ruimer en comfortabeler dan voorheen. Met een speciaal lichtplan kunnen we voor de patiënt een rustgevende omgeving creëren.“

Interventieradiologie

Interventieradiologie is een röntgenonderzoek waarbij contrastvloeistof direct in de bloedvaten wordt gespoten. Slagaders of aders in een bepaald lichaamsdeel worden met behulp van deze vloeistof en röntgenopnamen in beeld gebracht. Eventuele afwijkingen in de aders worden hierdoor zichtbaar. Interventieradiologie heeft als groot voordeel dat het een minimaal invasieve behandeling is. In de meeste gevallen is plaatselijke verdoving voldoende. De kans op complicaties als infecties of nabloedingen is relatief klein en het herstel is over het algemeen kort.

Bron: GHZ

Vorig artikelSector maakt werk van betere toekomst voor zeldzame ziekte patiënt
Volgend artikelHPV vergroot ook kans op enkele andere kankers
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.