Video: Tentoonstelling Gelukkig Gezond toont geschiedenis Healthy Ageing

Array

Gezond leven is in. We gaan naar de sportschool, we eten bewust en de boekwinkels liggen vol met boeken over mindfulness en andere manieren om gelukkig te worden. Maar is dit wel een nieuwe trend? De tentoonstelling ‘Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing’ laat zien dat de wens om zo gezond mogelijk oud te worden van alle tijden is. De tentoonstelling is vanaf 22 juni in het Universiteitsmuseum Groningen te zien.

Gelukkig Gezond! laat zien dat de sleutelingrediënten van een gezonde levensstijl in feite hetzelfde zijn als de zes lifestyle- en omgevingsfactoren die belangrijk waren in de geneeskunde van voor 1800. Het gaat om klimaat, dieet, lichaamsbeweging, slaappatronen, detox en emotionele balans. Dokters waren voortdurend bezig met het schrijven van leefregels gebaseerd op deze factoren. In de tentoonstelling worden bezoekers uitgedaagd om na te denken over de betekenis van deze oude ideeën voor onze huidige hang naar een gezond en gelukkig leven.

De tentoonstelling is van 22 juni 2017 tot 31 januari 2018 te zien is in het Universiteitsmuseum Groningen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen